Aktuális

„Heccből” nem szólt senkinek: a soroksári iskola gondnoka miatt kellett 31 diákot kórházba vinni

„Heccből” nem szólt senkinek: a soroksári iskola gondnoka miatt kellett 31 diákot kórházba vinni

Vegyszereket öntött a földre, és a karbantartó helyiségben kipróbált egy gázsprayt annak a soroksári iskolának a gondnoka, ahonnan szerdán ismeretlen eredetű, szúrós szag miatt 31 gyereket vittek kórházba kivizsgálásra köhögés miatt. A férfi ellen a rendőrség büntetőeljárást indított. Kihallgatásán elmondta, hogy az egészet heccből csinálta, és tettéről szándékosan nem szólt senkinek.

Elismerte felelősségét a 31 gyerek rosszullétét okozó szúrós szag miatt a soroksári általános iskola gondnoka – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője pénteken, sajtótájékoztatón.

Csécsi Soma elmondta, hogy a szerdán történt eset után a rendőrségi adatgyűjtés eredményei a gondnokhoz vezettek, aki beismerte, hogy vegyszereket öntött a földre és kipróbált egy gázsprayt is.

A szóvivő ismertetése szerint a rendőrök helyszíni szemlét tartottak és tanúkat hallgattak meg, amelyek alapján látókörükbe került az iskola gondnoka, aki a rendőröknek később elmondta, hogy vegyszereket öntött a földre, amelyek a szúrós szagot okozhatták.

A gondnok arról is beszámolt, hogy a karbantartó helyiségben egy gázsprayt is kipróbált.

A dolgozó – saját bevallása szerint – „heccből” nem szólt senkinek – tette hozzá a szóvivő, aki közölte, hogy a foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétségével gyanúsított férfi a kihallgatásán a tettét elismerte, és kijelentette, senkinek nem akart ártani, sajnálja tettét.

Kapcsolódó tartalom

A kiemelt kép illusztráció.

Ajánljuk még