Rendkívüli

Moszkva reagált Andrzej Duda atomfegyverekkel kapcsolatos kijelentésére

Orbán Viktor: Ránk számíthatnak a Brüsszel miatt bajba került gazdák

Országjárásra indult Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke; a kampánykörút első állomásaként hétfőn a Veszprém megyei Nemesgörzsönyben gazdákkal találkozott – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Az egyik magtárban Orbán Viktor több mint száz környékbeli gazda előtt beszélt; az eseményen részt vett Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárkamara elnöke, Jakab István, a Magosz elnöke, valamint Áldozó Tamás pápai és Tatai László nemesgörzsönyi polgármester is.

Kapcsolódó tartalom

A miniszterelnök azt mondta, a magyar gazdák ma jóval erősebbek, mint korábban. „Mi ezt folytatni fogjuk, ránk lehet számítani” – fogalmazott, megjegyezve: ő Magyarország első falusi miniszterelnöke. Kitől várjon a magyar gazdatársadalom, a magyar vidék, a magyar falu segítséget, ha nem a közülük jövő miniszterelnöktől – tette fel a kérdést.

 

Beszélt arról is, hogy a mezőgazdasági árak összeomlottak, mégpedig Brüsszel elhibázott döntései miatt, és ezt úgy lehet orvosolni, hogy új vezetőket választunk az Európai Unió élére.

Orbán Viktor arra kérte a gazdákat, támogassák a Fidesz jelöltjeit, és akkor, ha most nem is könnyű a helyzet, rendbe fogjuk hozni a dolgokat, és a gazdavilág meg fogja találni a számítását.

Kapcsolódó tartalom

Ajánljuk még