Aktuális

Ukrán hírszerzés: Az ukrán erők lőtték le az orosz bombázót

Papp Dániel: Történelmi jelentőségű megállapodásokat kötött a közmédia kínai médiavállalatokkal

Történelmi jelentőségűnek nevezte az MTVA vezérigazgatója azokat a megállapodásokat, amelyeket a közmédia kínai médiavállalatokkal kötött ezen a héten. Papp Dániel kiemelte: számos területen jelentős előrelépéseket értek el, illetve az együttműködések is új szintre léptek amellett, hogy szorosabbá és barátibbá váltak. A közmédia delegációja a héten több piacvezető kínai médiavállalattal tárgyalt Pekingben és Shanghaiban, egyebek mellett műsor- és hírcseréről, közös gyártású produkciókról és a technológiai együttműködés lehetőségeiről.

A lehető legfejlettebb televíziós technológiát láttuk, úgyhogy szakembercserére és tapasztalatcserére mindenképpen sor kerül. Azt gondolom, hogy olyan jelentős ugrás lesz ennek köszönhető, amelyet a magyar televízió nézők is tapasztalhatnak a következő években. Nyilvánvalóan ez a tartalomcserében is megnyilvánul” – fogalmazott Papp Dániel.

Az MTVA vezérigazgatója hozzátette: „annak örülök kifejezetten, hogy ez kölcsönös, kétoldalú megállapodás. Tehát ők is sokat fognak megtudni a magyar közmédiáról és a magyar tartalmakat ők is nézhetik majd. Úgyhogy azt gondolom, ez a legfelső polcára kerül majd a magyar közmédia vitrinének”.

Kapcsolódó tartalom

A kiemelt képen: Zhang Huali és Papp Dániel (Fotó: MTVA/Csöndör Kinga)

Ajánljuk még