Fontos

Orbán Viktor: Amíg nemzeti kormány van, Magyarország nem lép háborúba

Deutsch Tamás: Nekünk mindig Magyarország az első!

Nekünk mindig Magyarország az első – mondta Deutsch Tamás, a Fidesz-KDNP európai parlamenti listavezetője pénteken Budapesten.

A kormánypárti politikus a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampánynyitó rendezvényén az EP-listán szereplő jelölteket elhivatott, felkészült hazafiként jellemezte, akik már megmutatták magukat és tehetségüket. Győztes csapat, akik egytől egyig szabadságharcosok – fogalmazott.

Deutsch Tamás kitért a héten Brüsszelben zajlott eseményekre és azt mondta: olyat, ami pár napja történt, csak a bolsevik diktatúrák, a kommunisták csináltak.

Egy konzervatív rendezvényt, egy békés, tisztességes konferenciát akartak betiltani erőszakkal, jogtipró módon.

„Betiltani, bezárni, blokád alá helyezni, karhatalmisták kordonjai mögé szorítani, rendőrök, majdnem azt mondtam, munkásőrök fenyegetőztek senkiházi polgármesterek utasításaira” – mondta. Megjegyezte: még jó, hogy nem lövettek, vagy éppen nem bilincsben vitték el a konferencia résztvevőit. „Most már a vak is láthatja, Brüsszel lett az új Moszkva” – fogalmazott.

A kormánypárti politikus szerint nyilvánvaló, hogy azért akarták betiltani a konferenciát, mert a békéről beszélnek, békét akarnak, azonnali fegyverszünetet és béketárgyalásokat.

Ők meg kizárólag a háborúról akarnak beszélni, mert háborút akarnak, akár világháborút is – hangsúlyozta. Kiemelte: ez a legnagyobb különbség ma a józan európaiak és a brüsszeli hatalmaskodók között. Háborúpártiság vagy békepártiság – összegzett Deutsch Tamás.

Az EP-lista vezetője azt kérte, ne menjenek el szó nélkül amellett sem, ami legalább ennyire kinyitja a bicskát a zsebükben, mint a szabadság lábbal tiprása.

Feltette a kérdést, ezek az erőszakoskodók, fenyegetőzők a békés konferencia szervezők és résztvevők ellen rendőri erővel fellépők hol vannak akkor, amikor az Európa szárazföldi és tengeri határaira migránsok százezreit ömlesztő, automata fegyverekkel felfegyverzett embercsempészek ellen kellene fellépni.

Hol vannak ezek a rendőrök, amikor meg kellene védeni a határainkat és az európai életformánkat? Hol vannak, amikor erőt kellene mutatni az európai polgárok védelmében, amikor fel kellene számolni a no-go zónákat? – sorolta. Micsoda emberek ezek, hogyan bízhatnánk rájuk az európaiak jövőjét? – kérdezte.

Kapcsolódó tartalom

Deutsch Tamás hangsúlyozta: háborús hangulat van Brüsszelben. Hiába mondták, hogy ez a háború két szláv nép testvérháborúja, s nem a miénk, Brüsszel szinte belevetette magát a konfliktusba – mondta.

Kiemelte: a béke melletti álláspontunkkal ugyanúgy egyedül maradtunk, mint korábban a migrációellenessel, és pont ugyanúgy lesz majd igazunk a békepártiságunk ügyében is. Nem hagyjuk magunkat belerángatni a háborúba – jelentette ki. „Kedves barátaim, lassan mondom, hogy mindenki megértse még Brüsszelben is. No war, nem engedünk ebből az álláspontból” – fogalmazott.

Deutsch Tamás szólt arról is, hogy a magyar dollárbaloldal folyamatosan Magyarország ellen áskálódik Brüsszelben.

„Ők mindig más mezben és mindig a magyar csapat ellen játszanak: náluk Gyurcsány a csapatkapitány, hátul az erőszakos Varjú és Fegyőr, a mamlasz Karácsony, középen a csapattársai számára is kiszámíthatatlan Márki-Zay és az ellenfeleit listázó Gyöngyösi. És ne feledkezzünk el a csodacsatár sorról: Cseh, Donáth, Dobrev, Rónai, Újhelyi. Ők legalább hoztak egy merész taktikai újítást, mindannyian balszélsők” – mondta focipéldát hozva, majd megjegyezte: a kispadon Alex Soros ül, a pénztárban meg az apja.

A kormánypárti politikus Magyar Pétert, a dollárbaloldal új, a tartalék csapatból az első csapatba rakott játékosának nevezte. Azt mondta, mostanság ő a dollárbaloldal magyar hangja, de az ő történetét is Gyurcsány Ferenc írja. „A javított kiadás itt fekszik az asztalon, címe is van: Anna, Peti, Gergő. Donáth, Magyar, Karácsony” – fogalmazott.

Deutsch Tamás szerint ha pontosan érteni akarjuk, hogy mit nem akarunk mi magyarok ebből a szép, új unióból, akkor ezeknek a dollárbaloldali „alakoknak” a szavait és tetteit érdemes figyelnünk, és azonnal az ellenkezőjét kell mondanunk és tennünk. Ez a fideszes Gegenpressing – összegzett.

Rámutatott:

a dollárbaloldalon a szívükhöz kapva „hüledeznek”, amikor hazaárulásról beszélnek velük kapcsolatban, pedig a valóság még rémisztőbb, a hazaárulás olyan súlyosan minősített eseteit valósítják meg, amelyre még a legkörültekintőbb büntető törvénykönyv sem tud felkészülni.

A politikus azt javasolta minden magyar választópolgárnak, hogy kizárólag csak azokra szavazzon az európai parlamenti választásokon, akik a magyar emberek számára legkedvesebb mezhez, a nemzeti színhez és a címerhez hűségesek Brüsszelben, Budapesten, Strasbourgban, Debrecenben, Karcagon, Tiszalökön és Ráckevén is.

Felidézte, amikor 1988 közepén a kommunista rendőrség be akarta tiltani a Fideszt, akkor a kommunizmus néhány hónappal később megbukott. Ez a mondat legyen figyelmeztetés és legyen remény is, ki-ki ossza be magának – mondta, majd úgy zárta beszédét: „éljen a magyar szabadság, éljen a haza!”

Kiemelt kép: Deutsch Tamás, a Fidesz-KDNP európai parlamenti listavezetője beszédet mond a Fidesz-KDNP európai választási kampányindító rendezvényén a Millenárison (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Ajánljuk még