Baleset

Gázolt a vonat, késésekre kell számítani

Új gyalogátkelő lesz az Astoriánál

Új, jelzőlámpás gyalogátkelő létesül az Astoriánál, a Rákóczi úton összekötve a Múzeum körút és a Károly körút járdáit – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) csütörtökön az MTI-vel.

Az új gyalogátkelő egyszerre szolgálja majd a nehezebben közlekedő idősek haladását, illetve a babakocsival közlekedők és a kerekesszéket használók biztonságos átkelését – írták.

Kapcsolódó tartalom

A beruházás révén süllyesztett szegélyű, taktilis figyelmeztető és tájékoztató jelekkel ellátott burkolat segíti majd az akadálymentes és biztonságos közlekedést, továbbá új középsziget épül a Rákóczi úton, valamint a zavartalan közlekedés biztosításáért a Blaha Lujza tér irányú buszmegálló a jelenlegi helyénél előrébb kerül a tér felé.

A BKK közölte, az építési munkák előreláthatólag 4-8 hétig tartanak, és szükségszerűen ideiglenes forgalmi változásokkal járnak. Az építkezés környezetében a kivitelezés teljes időtartama alatt sávelhúzásra, vagy -lezárásra kell számítani, de irányonként két-két forgalmi sáv mindig járható lesz.

A kivitelező mindent megtesz, hogy az arra közlekedők igényeit a lehető legjobban kiszolgálja, egyúttal biztosítsa a munkavégzéshez szükséges területet a járdákon és a közúton egyaránt – írták.

A BKK kéri az arra közlekedők türelmét, és köszöni, ha a beruházás idején az alternatív útvonalakat használják.

Közleményükben úgy fogalmaztak, „Budapest a gyalogosbarát fejlesztések tekintetében is nagyot lépett előre az elmúlt időszakban”. Zebrák épültek a Blaha Lujza téren, a Nyugati téren, a Boráros téren, az Orczy úton, és hiánypótló beruházás volt a Rákóczi úton kialakított új gyalogos-átkelőhely is, amely a Szentkirályi utcát és a Kazinczy utcát kapcsolja össze – emlékeztettek.

Kapcsolódó tartalom

A BKK közölte azt is, hamarosan elkezdődhet az Örs vezér terénél is a felszíni gyalogos-átkelőhely kialakítása, ennek köszönhetően a gyalog közlekedők egyszerűbben kelhetnek majd át a Kerepesi úton a kőbányai és a zuglói oldal között.

Ajánljuk még