Aktuális

Népszerű az online értékpapírszámla

Feljelentést tett Budai Gyula a Lánchíd felújításával kapcsolatban

Feljelentést tett Budai Gyula a Lánchíd felújításával kapcsolatban – ezt a fideszes országgyűlési képviselő maga közölte szerdán a Facebook-oldalán.

A politikus a közösségi oldalára feltöltött videóban azt mondta: kapott a napokban egy levelet, amely fontos információkat tartalmaz a Lánchíd felújításával kapcsolatban. A levélben foglaltak Budai Gyula szerint fölvetik a hivatali vesztegetés bűncselekményét, ezért – mint mondta – kedden hivatali vesztegetés bűncselekménye miatt feljelentést tett a Nemzeti Nyomozó Irodánál. „Csatoltam a részemre megküldött levelet és kértem a hatóságot az eljárás lefolytatására” – tette hozzá.

Kapcsolódó tartalom

Budai Gyula felidézte, hogy a Nemzeti Adó és Vámhivatal 2023 novembere óta folytat nyomozást Vig Mór ügyvéd és társai ellen, költségvetési csalás bűncselekményei miatt. „A sajtóban megjelent információk szerint Vig Mór ügyvéd cége milliárdos tételben kapott utalást a Lánchíd felújítását végző A-Híd Zrt.-től, amelyet ezt követően Vig Mór egy magánszámlára és az ügyvédi letéti számlájára utal tovább, és ebből 900 millió forintot vett fel készpénzben” – magyarázta.

Hangsúlyozta azt is, hogy a napokban megjelent KEHI vizsgálat megállapítása szerint a Lánchíd felújítását végző A-Híd Zrt. több részletben másfél milliárd forintot utalt át Vig Mór cégének. Az első utalás 2020 novemberében történt, a legutolsó pedig 2022 januárjában – jegyezte meg.

Budai Gyula elmondta továbbá, hogy a levélíró információi szerint Vig Mór a Mammut áruházba járt be elszámolni egy biztonsági cég irodájába, amely biztonsági cég kapcsolatban áll az A-Híd Zrt.-vel. „Az elszámolás a biztonsági cég vezetőjével történt. A levélíró információi szerint ebből a pénzből jelentős összegek kerültek át a fővároshoz” – tudatta Budai Gyula.

Kapcsolódó tartalom

Ajánljuk még