Időjárás

Nagyot fordult az időjárás: képeken a havazás!

Nagyot fordult az időjárás: képeken a havazás!

| Szerző: hirado.hu
Tegnaphoz képest nagyot fordult a világ, a nyárból egyes helyeken egyenesen télbe csöppentünk – írták a HungaroMet közösségi oldalán.

Azt írták, hogy Írott-kőn mérhető mennyiségű hóréteg alakult ki.

Mi várható?

Az időjárás jelentés szerint, a vastagabb frontális felhőzet, illetve csapadékzóna délkelet, kelet felé araszol, utóbbi hajnalra hagyja el hazánkat. Addig viszont még több helyen várható időszakos eső, záporeső. Az összefüggő felhőzet éjszaka északnyugat felől elkezd szakadozni, csökkenni, így szerdán hazánk nagyobb részén hosszabb-rövidebb időre már kisüt a nap, de a délkeleti, keleti országrészben továbbra is felhős marad az idő.

Szerda délutántól elsősorban a Salgótarján-Szeged-vonal szélesebb sávjában, valamint a nyugati határszélen alakulhatnak ki záporok, jégdara záporok, egy-egy helyen az ég is megdörrenhet. A hegyekben hózápor is lehet.

Az északi, északnyugati szelet kedden még több helyen kísérhetik időszakosan erős vagy viharos lökések, szerdán már csak néhol lehet szélerősödés.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 2 és 7 fok között alakul, a szélcsendes, kevésbé felhős északi völgyekben pár fokkal hidegebb is lehet.

A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 12 és 16 fok között alakul.

Ajánljuk még