Aktuális

Mulatási! Videón, ahogy a kézislányok az öltözőben ünneplik az olimpiai kvótát

Délelőtt még élvezhetjük a nyári meleget, délutántól azonban érkezik a fordulat

| Szerző: hirado.hu
Elsőfokú figyelmeztetést adott ki a HungaroMet több megyére is a zivatarveszély miatt.
(Forrás: HungaroMet honlapja)

Az ország déli felén derült vagy fátyolfelhős, csapadékmentes idő várható. Eközben az északi tájakon a változó felhőzet mellett is több órára kisüt a nap.

Délutántól északnyugat felől egyre nagyobb területen kezd megnövekedni a felhőzet, emellett egyre többfelé számíthatunk esőre, záporra, sőt néhol zivatarra is.

(Forrás: HungaroMet honlapja)

Az ország délkeleti felén, kétharmadán erős lesz a délnyugati szél, északon, északnyugaton ezzel szemben az északnyugatira forduló szelet csak záporok, zivatarok környezetében kísérhetik erős széllökések.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 23 és 31 fok között alakul, az északi, északnyugati határ mentén lesz hűvösebb, míg a Dél-Alföldön a legmelegebb az idő. Késő estére 12 és 21 fok közé hűl le a levegő.

Meleg, majd hétfőn a délutáni, esti óráktól a hidegfrontra érzékenyek szervezetét terheli meg az időjárás. Ezért sokaknál tapasztalható fejfájás, koncentrációs-zavar, vérnyomás-ingadozás. A közlekedésben résztvevők részéről fokozott óvatosság szükséges, ugyanis a megnövekedő reakcióidő közvetett módon hozzájárulhat a balesetek kialakulásához – olvasható a Hungaromet honlapján. 

Ajánljuk még