Aktuális

Mulatási! Videón, ahogy a kézislányok az öltözőben ünneplik az olimpiai kvótát

Orbán Viktor: Mindent megteszünk, hogy a világban zajló háborúk ne veszélyeztessék a magyar családok békéjét és biztonságát!

| Szerző: hirado.hu
Mindent megteszünk, hogy a világban zajló háborúk ne veszélyeztessék a magyar családok békéjét és biztonságát! – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap délután, miután összehívta a Védelmi Tanácsot. Szombat este Irán több száz drónnal és rakétával támadta meg Izraelt, a magyar kormányfő ezután hívta össze a védelmi kabinetet.

Tegnap éjjel bekövetkezett az, amitől tartottunk: Irán drónokkal és rakétákkal megtámadta Izraelt. A támadást elítéljük” – kezdte közösségi oldalára feltöltött videóüzenetét a miniszterelnök.

A kormányfő szerint a támadás azzal fenyeget, hogy államközi háború dúlja fel az egész Közel-Keletet.

„Ez pedig fenyegetést, súlyos fenyegetést jelent az egész világra, benne Magyarországra is”

– figyelmeztetett.

A mai napon összehívtam a Védelmi Tanácsot, hogy számot vessünk a konfliktus Magyarországra gyakorolt nemzetbiztonsági és gazdasági következményeivel. Utasítást adtam a belügyminiszternek és a terrorelhárítás vezetőinek, hogy a magyar emberek biztonságát minden rendelkezésre álló eszközzel garantálják – számolt be a miniszterelnök.

Orbán Viktor kedden Brüsszelbe utazik, ahol az európai vezetőkkel áttekintik a kialakult háborús helyzetet.

„Mindent megteszünk, hogy a világban zajló háborúk ne veszélyeztessék a magyar családok békéjét és biztonságát!”

– zárta szavait.

Kapcsolódó tartalom

Ahogy arról már beszámoltunk Orbán Viktor a szombat éjszakai támadás után vasárnap reggel közölte, hogy délutánra összehívja a Védelmi Tanácsot.

„A közel-keleti konfliktus kiterjedése súlyos veszélyt jelent a világ és így Magyarország biztonságára is. Ezért ma délutánra összehívtam a Védelmi Tanácsot!” – írta a Facebookon.

Később az X-en ítélte el az irániak támadását.

„Elítéljük az Izrael elleni tegnap esti támadást, és imádkozunk az izraeli nép biztonságáért” – írta.

Mint ismert többszáz drónnal és rakétával támadt Irán az éjszaka Izraelre. Az öt órán át tartó támadásban egy gyermek megsérült, Izrael déli részén pedig károk keletkeztek egy katonai bázison.

Izrael-szerte megszólaltak a légvédelmi szirénák, az embereknek az óvóhelyekre kellett menniük. A drónok, illetve cirkáló- és ballisztikus rakéták többségét még a levegőben megsemmisítették.

A teheráni vezetés a támadást megtorlásnak szánta arra a légicsapásra, amelyet Izrael hajtott végre a hónap elején Irán, damaszkuszi konzulátusa ellen.

Kapcsolódó tartalom

Ajánljuk még