Megrázó

Kórházba került a fia, nem lesz a kispadon a Fradi edzője

Egyre több kínos dolog derül ki Magyar Péter embereiről

| Szerző: hirado.hu
Szégyennek nevezte Magyarországot és kiállt az ukrán elnök mellett Magyar Péter tüntetésének szónoka. Keresztesi Péter két évvel ezelőtt tett ilyen kijelentést és akkortájt Márki-Zay Péter mellett is elszántan kampányolt. Erről a Magyar Nemzet írt. Szintén a polgári lap mutatott rá, hogy Magyar Péter pártjának alapítója, Deák Boldizsár a román titkosszolgálatoknak is dolgozhatott.

A román titkosszolgálatoknak is dolgozhatott Magyar Péter pártjának alapítója, erre utalnak a Magyar Nemzethez került legfrissebb információk – hangzott el az M1 Híradóban szombaton. Mint mondták, a Magyar Nemzetnek nyilatkozó Pászkán Zsolt arról beszélt, hogy nem lenne meglepő, ha Deáknak köze lett volna keleti szomszédunk állambiztonsági szerveihez.

A Külügyi és Külgazdasági Intézet Románia-szakértője hozzátette: ha valóban a romániai szolgálatok küldték Magyarországra Deákot az 1970-es években, akkor vélhetően az lehetett a feladata, hogy kialakítsa azokat a hálózatokat, amelyeket később bármikor aktivizálhatnak és felhasználhatnak Románia politikai érdekei szerint.

Kapcsolódó tartalom

Ugyancsak a Magyar Nemzet állította: Deák Boldizsár ügynök és besúgó lehetett, a rendszerváltás előtt pedig Sólyom fedőnéven jelentéseket írhatott. 1973 előtt egy bolti lopás után szervezték be, majd ezután – többek között egy egri vállalkozóról, aki később fideszes országgyűlési képviselő lett – jelenthetett.

Deák évek óta kétes ügyleteket folytató üzletember hírében áll Egerben és környékén. A nevéhez kapcsolódó cégek jelentős részét felszámolták, korábban játékgépekkel üzletelt és a legkiszolgáltatottabbakat kifosztó félkarú rablókkal keresett milliókat. 2021-ben pedig alapítója volt a TISZA párt névre hallgató formációnak, amit kormányváltó céllal hoztak létre.

Annak érdekében, hogy Magyar Péter elindulhasson az európai parlamenti és önkormányzati választásokon, nemrég ezt a pártot foglalta el, amiről úgy fogalmazott: értékalapon választott.

Kapcsolódó tartalom

Magyar Péter legutóbbi demonstrációján több ismert baloldali aktivista is megjelent, saját bevallásuk szerint szintén értékalapon. Egyikük az a Keresztesi Péter, aki Svájcban él és régóta aktív a közösségi médiában. 2022-ben például elszántan kampányolt a háborúpárti Márki-Zay Péter érdekében.

Az egyik bejegyzésében például, amelyhez Volodimir Zelenszkij ukrán elnök képét csatolta, azt írta: szégyen a hazám.

De támadta a 2022-es gyermekvédelmi népszavazást is, és többször megosztotta a momentumos Szemző Áron bejegyzéseit, amiben a bukott miniszterelnök-jelölt győzelmét vizionálták. Keresztesi Péter feltűnik az egy hete tartott demonstráció helyszínén készült egyik fotón is, amit Láng Balázs, az MSZP korábbi kommunikációs tanácsadója osztott meg egy rövid időre közösségi oldalán.

Ezen Magyar Péter mellett, Láng és Keresztesi is látható, amint egymást átkarolva, együtt mosolyognak.

Kapcsolódó tartalom

„Nincs semmilyen formalizált kapcsolatom Magyar Péterrel” – Láng Balázs csütörtökön mégis ezt közölte a baloldali Magyar Hanggal. Az aktivista állítása szerint az egy hete tartott tüntetésen találkozott életében először Magyar Péterrel, méghozzá arra a két másodpercre, amit a Blikk is rögzített.

Csakhogy Magyar Péter külföldi segítője lebukott, ugyanis a Magyar Nemzet beszámolója szerint Láng Balázs egy Magyar Pétert támogató Facebook-csoportban mozgósít a külföldi magyarok között, ahol egyenesen Magyar közeli tanácsadójaként tünteti fel magát.

Saját bevallása szerint a legutóbbi tüntetésre is ő szervezte a rövid üzenetek kivetítését, mégpedig Magyar Péter kérésére.

Kiemelt kép: Magyar Péter jogász beszédet mond a Budapest belvárosába meghirdetett gyűlésén a Vértanúk terén 2024. március 26-án. (Fotó: MTI/Lakatos Péter).

Ajánljuk még