Aktuális

Elhunyt O.J. Simpson

A fák és az erdő a mi ügyünk is Feldman Zsolt szerint

A 2002-ben elindított településfásítási program egyik célja, hogy ráébredjünk, a fák és az erdő a mi ügyünk is, magunk is képesek vagyunk hozzájárulni, hogy szebb környezetünk legyen – mondta Feldman Zsolt a Településfásítási program bakonyszombathelyi állomásán csütörtökön.

Az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára felidézte, hogy a programmal 1500 települést értek el és 46 ezer fát ültettek el 2,5 milliárd forint felhasználásával.

A folyamatot az Országos Erdészeti Egyesület koordinálja, a faanyagot a Kiskunsági Erdőgazdaság állítja elő, a telepített fajok kiválasztásában pedig a helyi erdészetek nyújtanak szakmai segítséget – ismertette az államtitkár.

Kapcsolódó tartalom

Czunyiné Bertalan Judit, a térség fideszes országgyűlési képviselője elmondta, a faültetési program iránt nagy az önkormányzatok érdeklődése, és megfigyelhető, hogy a megkapott egyedek mellé saját forrásból további csemetének vesznek, így megtöbbszöröződik az állami támogatás hatása.

Bakonyszombathelyen a programban második alkalommal ültetnek fákat, az első ütemben 20, most 15 fa gazdagítja a település zöldterületeit – ismertette Géringer Istvánné polgármester (független).

Ajánljuk még