Interjú

Délelőtt még élvezhetjük a nyári meleget, délutántól azonban érkezik a fordulat

Egyre több információ utal arra, hogy Magyar Pétert külföldről segíthetik

| Szerző: hirado.hu
Egyre több információ lát napvilágot arról, hogy külföldről segíthetik Magyar Pétert. Kedden robbant ki a botrány, amikor kiderült, hogy megvágatta a Blikk videóját, amelyben új barátnője elismeri, hogy külföldi grafikusok is részt vettek a logójuk tervezésében. Szerdán pedig a Magyar Nemzet hívta fel a figyelmet arra, hogy ugyanezen a videón barátilag ölelgette Magyar Péter, Láng Balázst, a baloldal régi háttér-emberét, aki, külföldről hazatérve, közösségi oldalán azt írta: hazajöttem, és hoztam magammal a fél világot.

Magyar Péter barátnője nyilatkozott a Blikknek. A részletben szereplő mondatot azonban megvágták. Szombaton a közmédiát vádolta azzal Magyar Péter, hogy megvágja a mondandóját. Az Origo szerint azonban ő maga vágatta át a Blikkel a róla készült anyagot. De nem csak az az érdekes, hogy átvágatta, hanem az is, hogy mit tüntetett el belőle.

Az Origo arról ír, hogy

Magyar Péter a külföldi támogatókról szóló részt töröltette a videóból.

Magyar Péter barátnője a Blikknek nyilatkozva eredetileg szó szerint úgy fogalmazott: „Segített egyébként egy szuper grafikus csapat, akik félig magyarok egyébként, és félig külföldiek.”

Kapcsolódó tartalom

Egy fotón az látszik, hogy Magyar Péter barátilag ölelkezik egy férfival. Ő Láng Balázs, az MSZP 2019-es kampányának egyik kulcsembere volt. Közösségi oldalán ő maga írta ki, hogy: „Hazajöttem, és hoztam magammal a fél világot…”.

A Magyar Nemzet azt írja, hogy a kampány után kiköltözött Londonba, és csaknem négy évig szabadúszó újságíróként és kommunikációs szakemberként dolgozott, de továbbra is részt vett kampányokban.

A dollárbaloldal érdekében pedig mozgósított külföldön.

A Magyar Nemzet számítása szerint egyébként megközelítőleg

121 millió forintba kerülhetett Magyar Péter múlt hétvégi tüntetése.

Arról ugyanakkor a lap szerint nincs hír, ki állhatta a költségeket.

A Híradó ugyanakkor már a szombati tüntetés után kíváncsi volt arra, hogy honnan kap támogatást Magyar Péter, például miből finanszírozza a tüntetéseket.

Kapcsolódó tartalom

„Nem tudom a végét a cechnek, voltak megrendeléseink, sok minden attól függ, hogy végül milyen hangosításra volt szükség. Meg az emberek számától is függött. A végén meglátom, én ki fogok belőle fizetni pár millió forintot. Nyilván fognak minket megint támogatni megint vállalkozók és nyilván az egyesületet is fogják támogatni, de hiába próbálja ebbe elvinni, ebben semmilyen illegális dolog nincsen” – mondta Magyar Péter.

A Magyar Nemzet arról is ír, hogy

az adományos magyarázat nem szokatlan mostanában a hazai baloldalon.

A lap felidézi a szintén kormányváltásért dolgozó Gyurcsány Ferenc-féle, Márki-Zay Péter vezette egyesült baloldal 2022. március 15-i demonstrációját. Az Állami Számvevőszék februárban nyilvánosságra hozott részjelentéséből az derül ki, hogy a rendezvény 383 millió forintba került: a cech 70 százalékát az amerikai forrásokkal kitömött Mindenki Magyarországa Mozgalom állta, 20 százalékát a DatAdat, és a pártok mindössze 10 százalékban fizették a költségeket.

Kiemelt kép: Magyar Péter ügyvéd beszél az általa meghirdetett Nemzeti menet és demonstráció egy új Magyarországért című rendezvényen a budapesti Kossuth Lajos téren 2024. április 6-án. (MTI/Koszticsák Szilárd)

Ajánljuk még