Aktuális

A BRFK közölte, miért volt lövöldözés hallható a fővárosban az éjjel

A korán jött meleg idő miatt már találni nyitva tartó strandokat, de a legtöbb fürdőhely csak pünkösdre nyit ki

| Szerző: hirado.hu
A kifejezetten meleg áprilisi időjárás miatt már most is találhatunk nyitva tartó strandokat.

Amíg korábban általánosnak volt mondható a május 1-jei strandszezon-kezdet, az elmúlt években ezt felülírta egyrészt a Covid, másrészt az energiaválság. A kollégák próbálnak igazodni a hosszú hétvégékhez, így jó néhány fürdő már a húsvéti hosszú hétvégén és a tavaszi szünetben is megnyitotta a kültéri medencéket – mondta Balogh Zoltán, a Magyar Fürdőszövetség főtitkára a hirado.hu-nak adott válaszában.

Kapcsolódó tartalom

Balogh Zoltán hangsúlyozta, hogy a gyerekek tanítási szünetei kiemelt időszakot és jó forgalmat jelentenek a fürdőszezonnak.

„Többségében a pünkösdi hétvégére fognak megnyitni a fürdők, de vannak olyan helyszínek is, amelyek majd csak a nyári szünet kezdetével nyitnak” – fogalmazott.

A szervezet főtitkára mindenkit arra biztat, hogy az általa kedvelt fürdőhely honlapján tájékozódjon a nyitvatartásról, mert a kiemelten meleg időjárás miatt a hétvégi időszakokban akár a nyári forgalmat közelítő látogatószám is tapasztalható.

A kiemelt kép illusztráció: Előtérben az Aquapark csúszdái, balra fürdőzők a Hajdúszoboszlói Gyógyfürdő strandján. (Fotó: MTVA/Bizományosi: Oláh Tibor)

Ajánljuk még