Baleset

Baleset miatt nem közlekedik az egyik fővárosi villamos

Origo: Magyar Péter barátnője elszólta magát, hogy külföldről támogatják őket

Magyar Péter barátnője elszólta magát: külföldről támogatják őket – erről ír az Origo. A lap szerint Magyar Péter barátnője a Blikknek egy videóban elismerte: tüntetésüket külföldiek is szervezték. Csakhogy az erről szóló interjúrészletet a nyilatkozatuk után kivágatták. A Blikk az Origónak bevallotta, hogy a videóban több helyen is történt korrigálás.

Új barátnőjével az első sorból, közvetlenül a molinó mögött indult el Magyar Péter az általa szervezett demonstráción szombat délután.

A Kossuth téren Magyar Péter nagyjából ötven perces beszédet mondott. Lényegében ugyanazokat a gondolatokat ismételgette, amelyeket március 15-én.

Kapcsolódó tartalom

Magyar Péter akkor, vagyis március 15-én arról beszélt: részben saját pénzből, részben adományokból szervezte az akkori tüntetését. Azt határozottan kizárta, hogy külföldről segítették volna őket.

Magyar Péter barátnője elszólta magát: külföldről támogatják őket

– erről ír az Origo. A lap szerint Magyar Péter barátnője elismerte, hogy a tüntetésüket külföldiek is szervezték. Ráadásul az erről szóló interjúrészt kivágatta a róla készült Blikk-videóból.

A Blikk az Origo kérdésére bevallotta, hogy az interjúalanyok kérésére a videóban több helyen is történt korrigálás, ezért a Blikk újravágta az anyagot. Az Origónak a Blikk szó szerint úgy fogalmazott: a mondat így hangzott el az eredeti videóban: „segített egyébként egy szuper grafikus csapat, akik félig magyarok egyébként és félig külföldiek”.

Kapcsolódó tartalom

Az Origo úgy fogalmaz:

a Blikk válaszából egyértelműen kiderül, hogy Magyar Péter cenzúrázta az elkészült videót, és azért vágatta meg, hogy eltüntesse a nyomát annak, hogy külföldről támogatják.

A kiemelt képen: Magyar Péter (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Ajánljuk még