Megrázó

Illegális aranybánya okozott higanymérgezést egy őslakos brazil törzsnél

Szentkirályi Alexandra: Karácsony háromezer kukát szereltetett le Budapesten

| Szerző: hirado.hu
Karácsony Gergely háromezer kukát szereltetett le Budapesten, és ezt megfejelte azzal, hogy kétmilliárd forinttal megvágta a főváros köztisztaságáért felelős cégét. Megnőttek a tanácsadóira költött források, ezért a főváros kitakarításának a Városháza kitakarításával kell kezdődnie  – jelentette ki Szentkirályi Alexandra, a Fidesz–KDNP főpolgármester-jelöltje közösségi oldalán.

Szentkirályi Alexandra hozzátette, ezért úszik Budapest a szemétben. Hangsúlyozta: „Ez a háromezer kuka a fővárosi kukák egyharmadát teszi ki.”

A videóban elhangzottak szerint a főváros köztisztaságáért felelős cégének a vezetője azt tanácsolta a lakóknak, hogy vigyék haza a közterületen termelődött szemetet.

Miközben a tisztaságra fordított költségek csökkentek, Karácsony Gergelynek a tanácsadókra fordított forrásai folyamatosan növekedtek.

„Budapest a egy gazdátlan város” – hangoztatta a főpolgármester-jelölt.

Kapcsolódó tartalom

Emlékeztetett: a főváros kitakarítása a Városháza kitakarításával kell hogy kezdődjön.

Szentkirályi ismertette egy több európai városra is kiterjedő kutatás eredményét, amely szerint Bécsben kétszer, Varsóban másfélszer, Prágában pedig negyedével többen elégedettek a köztisztasággal 2023-ban, mint Budapesten.

„Elhúz mellettünk a világ, elhúz mellettünk Európa” – hangsúlyozta. Szerinte a budapestiek egy otthonos, tiszta, élhető várost szeretnének.

„Niedermüller Péter és az erzsébetvárosi dollárbaloldal teljesen lezüllesztette a hetedik kerület köztisztaságát” – erről Benedek Zsolt, a kormánypártok helyi polgármesterjelöltje beszélt. Állítása szerint a DK-s városvezető  maga is beismerte egy közgyűlési beszámolójában, hogy rengeteg panasz érkezik az eltávolított kukák miatt.

Emlékeztetett: a helyzetet tovább súlyosbította az a tény, hogy 2022-ben hétvégén a szemetesedények ürítését költségcsökkentés okán nem végezték el. Mint ismeretes 2022 őszén az egész városban leállt a kommunális szemét összeszedése néhány napra, mivel a dolgozók sztrájkba kezdtek.

Ajánljuk még