Időjárás

Megérkezett a havazás

Elcsukló hangon kért segítséget a bátor anyuka, három hónapos babája életét mentette meg a mentésirányító segítségével

| Szerző: hirado.hu
Elcsukló hangon kérte egy sokkos állapotban lévő Pest vármegyei édesanya a mentők segítségét három hónapos gyermekéhez, aki nem vett levegőt. A csecsemő segítségére azonnal több egység, köztük mentőhelikopter is indult a helyszínre.

Az Országos Mentőszolgálat Facebook-bejegyzésében kiemelte, hogy a kollégájuk azonnal felismerte a helyzet súlyosságát, és magabiztosan, végig nyugodtan és empatikusan instruálta a bejelentőt az újraélesztésre.

„Bár az anyuka borzasztóan megrémült, a mentésirányító biztató szavai és pontos utasításai hatására megkezdte az életmentést. Bajtársaink perceken belül helyszínre értek és emelt szinten folytatták az ellátást, míg az időben megkezdett segítségnyújtás végül sikerre vezetett, és a csecsemőt stabil állapotban szállíthatták kórházba a mentők!” – írták a a közösségi oldalon megjelent posztban.

A rémült anya a beszélgetés elején elmondta, hogy a csecsemő fehér, kezei lilák.

A mentőszolgálat diszpécsere végig nyugtató hangon beszélt az anyához, elmondta a teendőket, közben riasztotta a mentőket. Mire megérkezett a professzionális segítség, a pici már többször levegőt vett, és nem volt már olyan sápadt.

A kiemelt kép illusztráció.

Kapcsolódó tartalom

Ajánljuk még