Időjárás

Nyárias melegrekordokkal búcsúzott a március

Nem fogyott el az összes sonka? – Mennyei fogás maradék húsvéti sonkából

| Szerző: hirado.hu
Ha marad húsvéti sonka: sonkás-sajtos tészta. Maradékmentő recept a Főmenü ajánlásával.

Nagy méretű serpenyőben kevéske olajon kipirítjuk a kockázott füstölt szalonnát és szalonnabőrkét, amire vékonyra szelt fokhagymagerezdeket dobunk.

A sonkát kézzel szétmorzsoljuk, közben egy nagy fazék vizet forralunk. Ha felforrt, sózzuk és beledobjuk a száraztésztát. Annyi ideig főzzük, mínusz két perc, amennyi a csomagoláson fel van tüntetve.

Ha elkészült a tészta, a forró szalonnás fokhagymára szedjük és nem spórolunk a főzővízzel, az is kerüljön hozzá! Rengeteg reszelt sajtot és tojássárgáját adunk hozzá. Lehúzzuk a tűzről és selymes emulziót hozunk létre a zsírból, sajtból, főzővízből, tojássárgájából. Utolsó pillanatban adunk hozzá egy kis tejfölt, rengeteg petrezselymet, snidlinget, egy kevés mustárt és a tépkedett sonkadarabkákat. Tányérra szedjük, végül ütünk rá tányéronként egy-egy tojást, és berakjuk az előre fölmelegített sütőbe. Mikor a tojások tükörtojássá válnak a sütőben, kivesszük.

Azonnal tálaljuk, tejfölt és még reszelt sajtot teszünk a tetejére.

Hozzávalók:

  • főtt sonka, kézzel szétmorzsolva – 40-50 dkg
  • száraztészta, spagetti – 500 g
  • Appenzeller sajt, reszelve – 100-150 g + tálaláshoz
  • tejföl – 3-4 ek + tálaláshoz
  • füstölt császárszalonna, apró kockákra vágva – 100 g
  • fokhagyma – 3-4 gerezd
  • tojássárgája – 4 db
  • petrezselyem, aprítva – 1 köteg
  • snidling, aprítva – 1 köteg
  • mustár
  • olaj
  • opcionálisan paradicsomsaláta:
  • 1 citrom, pici akácméz, pár szem koktélparadicsom, petrezselyem, só.

További receptekért és ötletekért látogasson el a Főmenü MédiaKlikk-oldalára.

Ajánljuk még