Baleset

Baleset miatt lezárták az M1-est Budapest felé

Az utóbbi évek legerősebb húsvétja lehetett az idei a turizmusban

Több mint félmillió vendégéjszakát töltöttek el a turisták a húsvéti hosszú hétvégén hazai szállásokon, ezzel a 2024-es lehet az utóbbi évek legerősebb húsvétja. Sokan a tavaszi szünet idejére meghosszabbítják még néhány nappal a pihenést. A legközelebbi hosszú hétvége május közepén, pünkösdkor lesz.

Soha nem volt még ennyire elégedett a Híradó által megkérdezett siófoki szálloda, mint idén húsvétkor: minden szobájuk elkelt a négynapos hosszúhétvégére.

Egy háromgyerekes család Budapestről érkezett az ünnepekre, a gyerekek unszolására végül maradnak még egy napot. Már a programot is megtervezték.

„Természetesen a gyerekek azonnal lementek a wellness részbe, ott mi is tudtunk a párommal egy kicsit kikapcsolódni, illetve a játszóházat is folyamatosan igénybe veszik, nagy szeretettel” – mondta a családapa.

A húsvét után sem ürülnek ki a Balaton-parti szállodák, szinte azonnal jön az utánpótlás.

A vendégek közül sokan kifejezetten a tavaszi szünetre foglaltak.

„Nagyon sokat dolgoztunk, húsvét előtt, és a nagylányom pont felvételi után van, úgyhogy most neki kell a lazítás, illetve nagy munkában voltunk otthon, úgyhogy most egy három napot itt töltünk, gyönyörű idő van” – mondta az egyik vendég.

Kapcsolódó tartalom

Sokan kihasználták a húsvét utolsó derűs napját Miskolcon is. A nagy roham már levonult. A barlangfürdőben annyian voltak az ünnepekkor, hogy részlegesen be kellett zárni.

És már készülnek a folytatásra: a tavaszi szünetben ugyancsak számos újdonsággal várják a fürdőzőket.

„Miskolctapolca tele van csodákkal, tavaly elkészült az őspark, működik már a csónakázótó, nagyon sokan voltak ott, az elmúlt hétvégén, hiszen csodálatos az idő, és természetesen nyitva lesz a jövő héten is, tavaszi szünet van, várjunk a vendégeinket mindenhol” – mondta a Miskolci Fürdőt Kft. ügyvezetője.

Előzetes számítások alapján csak a négy napos ünnepen félmilliónál is több éjszakát töltöttek el a vendégek a hazai szálláshelyeken.

Ezzel – a korábbi évekhez képest – a legerősebb húsvéti szezont tudhatja maga mögött az ágazat. És hasonló számokat ígér a folytatásban a tavaszi szünet is, amelyre ugyancsak program dömpinggel készülnek a vendéglátóhelyek.

„A tavaszi szünetre is nagyon sok fesztivált, gasztroeseményt szerveznek és szerintem ez mindenképpen olyan, hogy vonzza a látogatókat, élményeket ad és ezek az élmények azért hozzájárulnak a rekreációhoz, meg ahhoz, hogy az egész család jól érezze magát és ahhoz is, hogy bizony bevételek a helyi szolgáltatóknál lecsapódjanak” – mondta Kiss Róbert Richárd, turisztikai szakújságíró.

Idén több hosszúhétvége lesz még. Legközelebb egy háromnapos pünkösdkor, majd az államalapítás ünnepén, ekkor négy napot pihenhetünk, karácsonykor pedig majd egy hetet.

Kapcsolódó tartalom

A kiemelt képünk illusztráció. (Fotó: Shutterstock)

Ajánljuk még