Aktuális

Vasárnap hajnalban óraátállítás! Így módosul egyes vonatok és buszok menetrendje

Vasárnap hajnalban óraátállítás! Így módosul egyes vonatok és buszok menetrendje

Március 31-én, vasárnap kezdődik a nyári időszámítás, az órákat hivatalosan hajnali kettőkor három órára állítják előre. Ez néhány belföldi és nemzetközi vonat és pár Volánbusz-járat menetrendjét is érinti – közölte honlapján a MÁV-Volán-csoport pénteken.

Az óraátállítás belföldön többek között érinti a Budapest–Vác–Szob és a Budapest–Cegléd–Szolnok–Debrecen–Nyíregyháza–Záhony vonal vasúti közlekedését.

Kapcsolódó tartalom

Az óraátállítás Magyarország területén négy nemzetközi vonatot is érint. A menetrendek változásáról bővebben a mavcsoport.hu honlapon lehet tájékozódni.

A Volánbusznál az óraátállítás miatt néhány busz közlekedése módosul Érd, Kiskunhalas és Hódmezővásárhely térségében.

Részletes tájékoztatás a Volánbusz honlapján olvasható.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) közleményében azt írta:

vasárnap hajnalban Budapesten a legtöbb járat közlekedése nem változik, a 2 óra előtti és a 3 óra után indulásokat kell figyelni a menetrendben.

Ebben az időszakban, várhatóan hajnali 2 és 4 óra között a közterületi kijelzők nem üzemelnek majd.

Kapcsolódó tartalom

Egyes éjszakai járatokat az óraátállítás időpontja menetközben ér, ezért egy-két indulási időpont is változik.

A 100E repülőtéri gyorsjárat változatlanul egész éjszaka közlekedik, az óraátállítás időszakában azonban egyes járatok indulása néhány perccel módosulhat – tudatta a BKK.

Kiemelt kép: A budapesti Nyugati pályaudvar utastájékoztató elektronikus táblája az induló és érkező vonatok jelzésével 2019. május 23-án (Fotó: MTVA/Bizom. Jászai Csaba)

Ajánljuk még