Baleset

Baleset miatt nem közlekedik az egyik fővárosi villamos

Magyar Péter évekig manipulálta és mérgezte a családja életét – Varga Judit volt férje agressziójáról beszélt

Bezárt egy szobába, mert bekattant. Terhesen nekilökött egyszer az ajtónak. Késsel járkált a házban – ilyen traumákról számolt be Varga Judit volt igazságügyi miniszter egykori férje, Magyar Péter kapcsán. Varga Judit megerősítette a volt férje agressziójáról szóló híreket, amelyekre először egy a Hvg.hu által szemlézett rendőrségi jegyzőkönyvből derült fény. Az egykori miniszter arról beszélt, évekig ki volt téve a családon belüli erőszaknak, amely miatt az egész családja szenvedett.

Folyamatos veszekedések, verbális agresszió, ami többször tettlegességig fajult – így jellemezte Varga Judit korábbi házasságát a Hajdú Péternek adott interjúban. A közel kétórás beszélgetésben a volt igazságügyi miniszter részletesen mesélt arról, hogy

Magyar Péter – Varga Judit szavai szerint – évekig manipulálta és mérgezte a családja életét.

„Akkor már konkrétan mérgező volt a gyerekek számára is… folyamatos veszekedések, és én nem akartam azt, hogy a gyerekek azt hallják, hogy megy az üvöltözés…” – árulta el Varga Judit, a Frizbi TV YouTube-csatornán adott exkluzív interjúban Hajdú Péternek.

Varga Judit az interjúban azt mondta:

Magyar Péter többször azzal próbálta megfélemlíteni és fenyegetni, hogyha ki mer lépni a kapcsolatból, botrányt csinál

– ezt tette például abban a veszekedésben is, amelyről végül rendőri jegyzőkönyv készült.

Kapcsolódó tartalom

„Üvöltözés, fenyegetődzés, mi mindennel fenyegetett?” – kérdezte Hajdú Péter, amelyre Varga Judit a következőt válaszolta: „Általában kormánybuktatással. Benne van abban a rendőri jegyzőkönyvben is, hogy na majd RTL Klub-élőzök vagy Facebook-élőzök…

Majd megbánod még ezt, úgysem hisznek majd neked. Az egész kormány bele fog ebbe bukni, óriási botrányt csinálok ebből”

– a HVG állítása szerint ez a mondat hangzott el Magyar Pétertől a rendőri jegyzőkönyv szerint is, amely az egykori miniszter és volt férje egy 2020 decemberében történt veszekedését örökítette meg. A jelentést az akkor Varga Judit védelmét ellátó, hivatali esküt tett rendőr írta le, akit Varga Judit arra kért, hogy menjen el vele az otthonába. A jelentésben az áll:

a rendőr úgy érzékelte, hogy Varga Judit félt.

Miután pedig a volt tárcavezető bement a házba, a vitatkozni kezdetek Magyar Péterrel. A jelentés szerint a miniszter azt mondta a férjének, engedje el, és ha máshogy nem jut ki, hát kimászik az ablakon – ami arra utal, hogy Magyar Péter megpróbálta visszatartani Varga Juditot.

„Valahogy mégis ki kellett jutnom a házból, a bejárati ajtóhoz érve észrevett egy rendőrt. Ekkor elrohant, hogy előbb érjen a gyerekekhez, mint én, hiszen a fiúk a nagyszülőknél voltak akkor” – Varga Judit szerdán így emlékezett a történtekre.

A Hajdu Péternek adott interjúban arról is beszélt, nem ez volt az első olyan eset, hogy Magyar Péter korlátozta a szabadságát.

„Bezárt egy szobába. mert bekattant azon, hogy mentünk egy nyári rendezvényre”

– mondta, majd hozzátette: „Ezek a jelenetek sokszor a gyerekek szeme láttára zajlottak.” Olyan is előfordult, hogy a fiai szabadították ki.

„Akkor bezárt, hogy akkor nem megyünk sehova. Elkezdtem kiabálni, hogy gyerekek, szabadítsatok ki. És akkor a gyerekem hozott egy kulcsot, akkor még csak 11 éves volt, és ő szabadított ki. Minden gyerekem emlékszik erre” – árulta el Varga Judit az interjú során.

„A gyerekeid előtt zárt be egy szobába?” – kérdezte Hajdú Péter a volt igazságügyi minisztert, aki csak annyit válaszolt: „Igen.”

Kapcsolódó tartalom

Varga Judit úgy fogalmazott: „A fenyegetődzés volt, hogy tettlegességig fajult.”

„Emlékszem, hogy terhesen nekilökött egyszer az ajtónak”

– közölte a volt miniszter.

Magyar Pétert a volt miniszter beszámolója alapján az sem zavarta, hogy dühkitöréseinek mások, akár az egész család szemtanúja volt.

„Péter kijött a szobából, bement a konyhába, kivett egy kést, és elkezdett járkálni egy késsel a kezében a házban. Emlékszem, ahogy az édesanyámmal ott félünk, és lapulunk, hogy ebből mi lesz, és a gyerekekkel mi lesz”

– mondta.

Agresszív, megfélemlítő, fenyegetődző magatartása alkalmas volt arra, hogy másokban riadalmat, megbotránkoztatást keltsen – ez az állítás szintén szerepel Magyar Péterről a HVG által összefoglalt rendőrségi jegyzőkönyvben is. A dokumentum szerint miután az ominózus, 2020 decemberében történt vita után Varga Judit rendőri segítséggel jutott ki a Magyar Péterrel közös otthonukból, a férfi autóval hajtott utánuk, hogy előbb érjen oda a gyerekekhez, akik akkor a nagyszüleiknél voltak. A dokumentumban az áll: Magyar Péter a gépjárművel való közlekedés során veszélyeztette a környezete életét, testi épségét. A jelentés szerint Varga Judit volt férje nem is cáfolta útközbeni életveszélyes manővereit, és a jelentésben leírt botrányos viselkedésével kapcsolatos megjegyzéseket.

Kapcsolódó tartalom

Kiemelt kép forrása: M1

Ajánljuk még