Aktuális

Megszólalt Varga Judit Magyar Péterről: Folyamatosan sakkban akart tartani

Klebelsberg Központ: Szerdán kezdődik első osztályos gyermekek elektronikus beiratkozása

Szerdán indul a leendő első osztályos gyermekek előzetes elektronikus beiratkozása a KRÉTA felületén – közölte a Klebelsberg Központ az MTI-vel.

Azt írták, az előzetes elektronikus jelentkezés nem váltja ki a személyes beiratkozást, de meggyorsítja az ügyintézés folyamatát.

A tájékoztatás szerint a szülők/törvényes képviselők 2024 szeptemberétől tankötelessé váló gyermekek beiratkozását az iskolába – a személyes ügyintézés előtt – a szerda nulla órától már előzetesen, online is elindíthatják. A beiratkozási folyamatot április 19-én zárul a KRÉTA rendszer e-Ügyintézés felületén.

Az e-Ügyintézés felületén keresztül történő jelentkezés során a szülő/törvényes képviselő a rendszer által felkínált űrlapot kitöltve tudja megadni gyermeke beiratkozáshoz szükséges adatait, így könnyítve meg a személyes megjelenés során az ügyintézés folyamatát – tudatta a központ.

Kapcsolódó tartalom

Kiemelték: az általános iskolai beiratkozás minden leendő elsőst érint. A beiratkozás napján minden szülőnek/törvényes képviselőnek személyesen meg kell jelennie a köznevelési intézményben, ahol a beiratkozáshoz szükséges hatósági igazolványok, dokumentumok, illetve nyilatkozatok eredeti példányát be kell mutatni – fűzték hozzá.

Kitértek arra is, hogy a 2024/2025. tanévre történő általános iskolai beiratkozás időpontja április 18-19. A beiratkozással kapcsolatos további tájékoztatást a köznevelési intézmények nyújtanak. Az e-Ügyintézés érintett felületének használatához segítséget nyújt a KRÉTA Tudásbázis oldalán elérhető „Beiratkozás Általános Iskolába /Szülői tájékoztató 2024” dokumentum – olvasható a közleményben.

A kiemelt kép illusztráció.

Ajánljuk még