Időjárás

Jön a viharos szél – térképen mutatjuk, mi várható hétvégén

Ungár Péter: Ne kampányoljon a budapestiek pénzén Karácsony Gergely!

Véget kell vetni annak, hogy Karácsony Gergely főpolgármester politikai kampányt folytat a budapestiek pénzén – jelentette ki Ungár Péter, az LMP társelnöke szombaton sajtótájékoztatón, Budapesten.

A politikus közölte: az LMP szerint csak a mérték tekintetében van különbség a közpénzen folytatott, „Rogán Antal által irányított kormánypropaganda” és Karácsony Gergelynek a budapestiek pénzén folytatott politikai kampánya között.

Hozzátette, ezért is hiányolják, hogy Karácsony Gergely még nem írta alá Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt Tiszta Budapest elnevezésű kezdeményezését, amelyben szerepel, hogy politikai hirdetésekre tilos közpénzt használni.

Ungár Péter azt mondta: az elmúlt napokban beindult a kampány, ám Karácsony Gergely újabb és újabb gondolatai, amelyek sokszor ellentmondanak a korábbiaknak, „lekövethetetlenek”.

Ugyanakkor az LMP nevében örömét fejezte ki, hogy a városvezető meggondolta magát, és mégiscsak lesz főpolgármester-jelölti vita. Vagyis Karácsony Gergely, korábbi jelzésével szemben, ki fog állni vitára Vitézy Dáviddal. Reményeik szerint erre minél hamarabb sor kerül – fűzte hozzá.

Továbbá azt gondolják – folytatta -, hogy senkinek a bizalmára nem érdemes Szentkirályi Alexandra, a Fidesz főpolgármester-jelöltje, mert semmilyen programot nem kínál a budapestiek számára.

„Láttuk, hogy kiállt a Citadella elé, elmondta Gyurcsány Ferenc nevét különböző variációkban, majd csinált két, Megafon stílusú videót Karácsony Gergelyről” – fogalmazott.

Kapcsolódó tartalom

Az LMP ezzel szemben programot kínál a budapestiek számára, ebben szerepel a BKV-őrség felállítása, a fiatalok számára az éjszakai metró elindítása, és az, hogy több figyelmet fordítanak Budapest azon, nem turista központnak számító részeire, ahol a fővárosiak kétharmada él – mondta a párt társelnöke.

Ungár Péter közölte: azon dolgoznak, hogy miként lehet Budapest jobb város, ennek érdekében közös listát állítanak főpolgármester-jelöltjük, Vitézy Dávid civil egyesületével.

Kiemelt kép: Ungár Péter, az LMP társelnöke. (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

Ajánljuk még