Aktuális

Hollik István: A háborúpártiak megint közelebb tolták Európát a háborúhoz

Jön a viharos szél – térképen mutatjuk, mi várható hétvégén

Mind a hideg- mind pedig a melegfrontra érzékenyek szervezetét megterheli az időjárás.

Szombaton markáns hidegfront érkezik, amely előtt még erőteljes lesz a melegedés. Emiatt mind a hideg- mind pedig a melegfrontra érzékenyek szervezetét megterheli az időjárás. Ezért sokaknál tapasztalható fejfájás, koncentrációs-zavar, vérnyomás-ingadozás. A közlekedésben résztvevők részéről fokozott óvatosság szükséges, ugyanis a megnövekedő reakcióidő közvetett módon hozzájárulhat a balesetek kialakulásához.

Országos előrejelzés: szombat estig

Kora délutánig változóan felhős időre számíthatunk és csak néhol lehet csapadék. Késő délután, estefelé viszont északnyugat felől beborul az ég, hidegfront érkezik, amely mentén többfelé várható eső, zápor, a Dunántúlon helyenként zivatar is kialakulhat. Nagy területen megélénkül, megerősödik előbb a délnyugati, késő délutántól az északnyugatira forduló szél. Utóbbit viharos lökések is kísérhetik a front mentén. A legmagasabb nappali hőmérséklet döntően 17 és 23 fok között alakul, északkeletről délnyugat felé haladva mérhetjük a magasabb értékeket. Késő estére 8 és 16 fok közé csökken a hőmérséklet.

Szombat estétől vasárnap reggelig

Erősen felhős vagy borult lesz az ég, de hajnaltól északnyugat felől csökkenni kezd a felhőzet. Többfelé várható eső, zápor. Az északnyugati szél a front mentén többfelé megerősödik, viharos lökések is előfordulhatnak – elsősorban a Dunántúlon, valamint az éjszaka második felében a Bodrogközben is. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3 és 8 fok között várható.

Vasárnap reggeltől vasárnap éjfélig

Nyugat felől tovább csökken a felhőzet, és a gomolyfelhő-képződés mellett több órára kisüt a nap. Az északnyugati tájakon előfordulhatnak erősebben felhős időszakok. Szórványosan fordulhat elő zápor, az északnyugati és északkeleti vidékeken helyenként zivatar is kialakulhat. A nyugatias szelet időnként élénk lökések kísérhetik, de záporok, zivatarok környezetében átmenetileg viharossá fokozódhat a szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 12, 13 fok körül alakul.

Kiemelt kép: illusztráció

Ajánljuk még