Aktuális

Mutatjuk, hogy változik a közlekedés a Puskás Aréna környékén

Mutatjuk, hogy változik a közlekedés a Puskás Aréna környékén

Több közlekedési változásra, lezárásra kell számítani pénteken délután a Puskás Aréna környékén a Magyarország–Törökország válogatott labdarúgó-mérkőzés miatt – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

Azt írták,

17.40-től lezárják a Dózsa György utat a Thököly út és a Kerepesi út között, a Stefánia utat a Thököly út és a Hungária körút között, az Ifjúság útját, a Verseny utcát, valamint az Istvánmezei utat. Az aréna környékén korlátozottak a parkolási lehetőségek, ezért a BKK kéri, hogy a nézők a Puskás Arénát közösségi közlekedéssel közelítsék meg.

A BKK elsősorban a megszokottnál gyakrabban induló kötöttpályás közlekedési eszközök (az M2-es és az M4-es metró, az 1-es villamos) és a Mol Bubi közbringarendszer igénybevételét javasolja. Gyalog a stadion nemcsak a Puskás Ferenc Stadion metróállomástól, hanem hasonló eljutási idővel a Keleti pályaudvartól (a Verseny utcán át) is megközelíthető.

Tudatták azt is, hogy a 7E autóbusz a mérkőzés után is közlekedik, és a Thököly úton minden buszjárat megáll a Reiner Frigyes parknál és a Stefánia út / Thököly út csomópontnál.

Kapcsolódó tartalom

A közlemény szerint további változás, hogy 17.40-től a 30-as autóbusz mindkét irányba a Thököly úton közlekedik, nem érinti a Verseny utcai megállót; a Stefánia út lezárása miatt a 75-ös trolibusz terelve, a Puskás Ferenc Stadion helyett a Keleti pályaudvarig jár a 79-es trolibusz vonalán.

A 77-es trolibusz módosított útvonalon, a Stefánia út helyett a Hungária körúton jár, a Puskás Ferenc Stadionnál – a Hungária körúton a 75-ös trolibusz végállomásán lehet rá felszállni; a Puskás Ferenc Stadionnál a 95-ös, a 195-ös és a 130-as buszokra pedig a Hungária körúton a 901-es éjszakai busz Dél-Buda irányú megállóhelyén.

Ajánljuk még