Időjárás

Egészen más arcát mutatja a tavasz

Internetes szolgáltatókat ellenőrzött Heves vármegyében a NAV

Internetes szolgáltatókat ellenőrzött Heves vármegyében a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV), köztük például testregenerátort vagy halottlátót. A tizenhét ellenőrzésből tizenhárom esetben találtak valamilyen szabálytalanságot, emiatt 2,5 millió forint mulasztási bírság kiszabása várható – közölte a NAV csütörtökön az MTI-vel.

A NAV Heves vármegyei munkatársainak ellenőrzési sorozatában azokat az internetes szolgáltatókat szűrték ki, akik gyaníthatóan bejelentés nélkül, kontárként végzik tevékenységüket, illetve akik a számla- és nyugtaadást elmulasztják – írták a közleményben.

Az akcióban olyan, nem szokványos tevékenységeket is ellenőrizték, mint a lélekmasszázs, a testregenerátor vagy a halottlátás, de egy szabadulószobát is „próbára tettek” – olvasható a közleményben.

Az adóellenőrök az akciósorozatban a nyugta- és számlaadás mellett a foglalkoztatás szabályszerűségét, illetve az adószám meglétét is ellenőrizték az adóköteles tevékenységet végző magánszemélyeknél. Többségében semmilyen bizonylatot nem adtak a szolgáltatók, volt, aki szabálytalanul üzemeltette pénztárgépét, és volt, hogy bejelentés nélkül alkalmazott munkatársat.

Kapcsolódó tartalom

A kiemelt kép illusztráció.

Ajánljuk még