Baleset

Szalagkorlátnak ütközött egy kamion a forgalmas úton, öt kilométeres a torlódás

Sapka, sál, kesztyű, télikabát: fagyveszély várható a következő napokban

Fagyveszély várható a következő napokban az előrejelzések szerint. A hidegre hajlamos helyeken, elsősorban az Északi-középhegység völgyeiben mínusz 6, mínusz 7 fok is lehet hajnalban. Már ma is sok autós azzal kezdte a napot, hogy lekaparta a jeget a szélvédőről. Pénteken enyhül majd az idő, de vasárnap újabb hidegfront jön.

Kedd hajnalban Veszprémben kaparni kellett a szélvédőket. A városban -3 fokig hűlt a levegő, az utak csúszósak voltak, a sofőrök ezért megfontoltabban vezettek. A járőkelők közül sokan újra elővették a télikabátokat.

Kedd hajnalban mínuszokat mértek Komárom-Esztergom vármegyében is. Sokak számára ott sem volt zökkenőmentes a munkába indulás.

Kapcsolódó tartalom

Fázósan indult a reggel Győrben is. Előkerültek a kesztyűk, a sálak és a sapkák. A bicikliseket is próbára tette a hideg.

„Most voltam síelni, -20 Celsius-fok volt. Mire visszatértem, itt -4-ig hűlt a levegő. Nem örültem, jobb lenne már, ha a vékonyabb kabátra lehetne váltani” – mondta egy győri lakos.

A korai tavasz miatt hetekkel ezelőtt virágba borultak a fák, kinyíltak például a tulipánok is. Hajnalra viszont a növényeket dér lepte el.

A márciusi mínuszok veszélyesek lehetnek a mezőgazdaságban.

A gyümölcsösökben számos praktikát bevetnek, hogy megvédjék a fagytól a virágzó fákat.

Kapcsolódó tartalom

Egy szomódi gyümölcsösben voltak, akik hajnalban keltek, hogy füstöléssel csökkentsék a fagykárokat. Évek óta nem volt kajszitermés, ezért a gazdálkodók most kifejezetten vigyáznak. A nem várt mínuszoktól a korán virágzó gyümölcsfák több mint fele elfagyhat. A kajsziültetvények az elmúlt évekhez hasonlóan jelentős kárt szenvedhetnek.

Bár a csillagászati tavasz szerdán kezdődik, a meteorológiai előrejelzések szerint a fagy kitarthat. Szerda hajnalban -6, -7 fok is előfordulhat. Előreláthatólag csak hétvégére enyhül az idő.

A kiemelt kép illusztráció.

Ajánljuk még