Időjárás

Érkezik a hidegfront és a fagy – térképen mutatjuk a hétvégi időjárást

Fejlesztett a páncélszekrényeket gyártó pécsi Strauss Metal

Termékei további fejlesztését szolgáló gépeket szerzett be és korszerűsítette gyárát a páncélszekrényeket gyártó pécsi Strauss Metal Kft. – tájékoztatta a több mint harminc éve működő, magyar tulajdonú társaság az MTI-t.

A cég közleménye szerint a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (Ginop) Plusz 125 millió forintos támogatásával megvalósult fejlesztés eredményeként a társaság telephelyén energiamegtakarítást eredményező beruházásokat hajtottak végre, továbbá a társaság versenyképességét növelő gépeket vásároltak.

A több mint 600 saját fejlesztésű, az értéktárolás és pénzkezelés területén alkalmazható terméket, elsősorban különböző méretű páncélszekrényeket előállító társaság az MTI érdeklődésére közölte: az új élhajlító és a kézi lézerhegesztő gép, valamint informatikai eszközök beszerzésével fejlettebb technológiát tudnak alkalmazni. Ezzel bővültek az értékteremtési lehetőségeik, növelték kapacitásukat és így több bevételre tehetnek szert.

A jelenleg 22 főt foglalkoztató cég közlése szerint a programnak köszönhetően a vállalat további növekedésére, termékeik további fejlesztésére kínálkozik lehetőség, ezért a piacaik bővítését, és a meglévő technológiák további fejlesztését tervezik.

A biztonságtechnikai eszközeit pénzintézeteknek, kiskereskedelmi egységeknek, pénzszállítással foglalkozó cégeknek, irodáknak, háztartásoknak kínáló cég közlése szerint a társaság 2022. évi – túlnyomóan belföldről származó – nettó árbevétele 276 millió, nyeresége 20,5 millió forint volt, míg egy évvel korábban 220 millió forint bevételt és 18,5 millió forint profitot szerzett.

Ajánljuk még