Aktuális

Szoboszlai: Nincsenek fájdalmaim, és szeretnék mihamarabb csúcsformába kerülni

Balatoni Katalin: A pedagógusképzés a második legnépszerűbb terület a felsőoktatásban

A pedagógusképzés a második legnépszerűbb terület a felsőoktatásban, ez derült ki a felsőoktatási felvételire beadott nyilatkozatokból – mondta Balatoni Katalin, a Belügyminisztérium köznevelési helyettes államtitkára szerdán a győri Kossuth Lajos Általános Iskola fennállásának 150. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen.

Balatoni Katalin – az iskolával szomszédos, kulturális rendezvényeknek is helyet adó zsinagógában – kiemelte, a januári béremelés olyan új hátteret adott a pedagógusoknak, amire már rég szükség volt.

Olyan intézkedés volt ez a kormány részéről, amely elősegíti, hogy a pedagógus pálya vonzó legyen

– mondta, hozzátéve, látják, mennyi pedagógus szeretne visszatérni a pályára hétről hétre. Közös munkával tovább tudunk építkezni – fűzte hozzá.

Kapcsolódó tartalom

A helyettes államtitkár a Kossuth Lajos Általános Iskola évfordulójára utalva úgy fogalmazott: az ünnep lehetőséget ad arra, hogy megálljunk és gondolkozzunk arról, honnan jöttünk és merre tartunk.

Meglátása szerint a pedagógusok eredményességének kulcsa, hogy olyan közösséget építsenek a gyerekeknek, ami identitást, gyökereket ad a számukra.

Hozzátette: látják az eredményeket az intézményben a tehetséggondozás és a felzárkóztatás területén.

Kapcsolódó tartalom

Balatoni Katalin az iskola fennállásának 150. évfordulója alkalmából emléklapot adott át Papp Gyöngyinek, az intézmény vezetőjének.

Hajnal Gabriella, a Klebelsberg Központ elnöke azt emelte ki, hogy az országban sok a tehetséges pedagógus, akik a gyermekek nevelésében komoly alapokat tudnak adni.

Az oktató-nevelő munkában fontosnak nevezte az iskolák infrastruktúráját és a felszereltségét, de szerinte az „alap” a pedagógus személyisége és a közösség.

Hajnal Gabriella hangsúlyozta,

a pedagógus személyiségét az online oktatás nem tudja pótolni, ezért nem lehet áttérni erre az oktatásra.

Kapcsolódó tartalom

Beszélt arról is, hogy az iskolában több gyermek sajátos nevelési igényű vagy hátrányos helyzetű. Az a siker, ha számukra sikerül megadni azt a tudást, amivel az életben boldogulni tudnak – fűzte hozzá.

Simon Róbert Balázs, a térség fideszes országgyűlési képviselője arról beszélt, hogy az iskolának helyet adó újvárosi városrészben nemcsak a történelmi egyházak férnek meg békésen egymás mellett, hanem a nemzetiségek is.

Kapcsolódó tartalom

Ajánljuk még