Aktuális

Zárlatos töltő okozhatott tüzet az Óbudai Egyetem kollégiumában

Autós üldözés az Üllői úton, videón a hajsza: négy piroson is áthajtott a rendőrök elől menekülő ittas ámokfutó

Ittasan próbált meg elmenekülni a rendőrök elől egy férfi tavaly decemberben Budapesten az Üllői úton. A jogosítvány nélkül vezető sofőr négy piroson is áthajtott, mielőtt egy mellékutcában sikerült megállítani. A rendőrség közzétette az üldözésről készült videót.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) XIX. és XVII. kerületi járőrei közlekedési ellenőrzést tartottak az Üllői úton, amikor nem sokkal éjfél után meg akartak állítani egy feléjük közeledő autót.

A járőrök jelzésére a sofőr megállás helyett gyorsított, és elszáguldott mellettük. Az egyenruhások megkülönböztető fény- és hangjelzéssel perceken keresztül követték és próbálták megállásra bírni a sofőrt, aki menekülése közben több közlekedési szabályt áthágott –

áthajtott négy piros lámpán és záróvonalon, akadályozva ezzel a szembejövő forgalmat.

Kapcsolódó tartalom

Ezután bekanyarodott az Árpád utcába, de onnan szerencsére már nem tudott továbbhajtani. A sofőr a rendőrök felszólítására nem volt hajlandó kiszállni, ezért testi kényszert alkalmaztak vele szemben, majd megbilincselték. Megállapították, hogy a 39 éves B. Szilveszter nem véletlenül fogta menekülőre – miután megfújatták, az alkoholszonda ittasságot jelzett. A férfi jogosítványát korábban éppen ittas járművezetés miatt vonták be.

A BRFK XIX. Kerületi Rendőrkapitánysága a férfival szemben közigazgatási és büntetőeljárást indított. A gyorshajtót összesen 260 ezer forint bírság megfizetésére kötelezték, és 32 közlekedési előéleti ponttal büntették.

Kapcsolódó tartalom

A hatályos jogszabályok értelmében, ha egy sofőr pontjainak száma meghaladja a 18-at, visszavonják a vezetői engedélyét.

Kiemelt kép forrása: Police.hu

Ajánljuk még