Aktuális

Zárlatos töltő okozhatott tüzet az Óbudai Egyetem kollégiumában

Brutális képeken a pusztítás: így néz ki a visegrádi Silvanus Hotel belülről a tűz után

Megkezdődött a kárfelmérés és a takarítás a visegrádi Silvanus hotelben: a szálló tetőszerkezete leégett, a negyedik emelet teljesen kiégett. Szinte telt ház volt a hotelben, amikor felcsaptak a lángok, kétszáznál is több embert mentettek ki, senki sem sérült meg. Még vizsgálják, mitől gyulladhatott ki az épület, de a szálloda vezetése elektromos hibára gyanakszik.  

Megsemmisült tetőszerkezet, földön heverő hamu és gerendadarabok – így nézett ki vasárnap az előző nap kigyulladt visegrádi hotel környéke. Bár a tűzoltók még nem fejezték be a helyszíni vizsgálatot, a szálloda munkatársai megkezdhették a törmelék eltakarítását. A vendégek közül sokan akkor térhettek vissza az értékeiért. Volt, akinek minden irata épségben maradt, annak ellenére, hogy a szobában minden a lángok martalékává vált.

„Nagyon szerencsések voltunk, mert megtaláltuk az iratainkat. Nekem kanadai útlevelem van és holnap repülök vissza. Anélkül nem tudtam volna visszamenni, mert hétvégén a kanadai nagykövetség zárva van. Ügyintézés nincs, ezért nagyon nagy szerencse, hogy megmaradt” – mesélte az egyik vendég.

Többméteres lángok és hatalmas füst fogadta a kiérkező tűzoltókat a visegrádi Hotel Silvanus épületénél még szombat délelőtt. A tűzjelző megszólalása után a szálloda munkatársai azonnal megkezdték a szobák kiürítését. Sokan fürdőköpenyben, papucsban hagyták el az épületet.

A tüzet végül 14 vízsugárral oltották el, a beavatkozásban több mint száz tűzoltó vett részt. A gyors reagálásnak köszönhetően a hotelben tartózkodó 230 ember közül senki sem sérült meg.

Kapcsolódó tartalom

A Hotel Silvanus közösségi oldalán megosztott fotókon jól látszik, hogy a negyedik szinten lévő szobák teljesen kiégtek. A szálloda tulajdonosai mindent megtesznek, hogy minél hamarabb elkezdődhessen az újjáépítés.

„A feladataink a következők: Első, hogy együttműködünk a hatóságokkal, ez folyamatos. Ez az első, hogy a katasztrófavédelem, a tűzoltóság és a rendőrség munkáit kövessük. Emellett természetesen a vendégeinkkel tartjuk a kapcsolatot. Itt jegyezném meg, hogy mindenki nagyon együttműködő” – mondta Pintér Róbert, a hotel üzemeltetési igazgatója.

A hotel igazgatója szerint valószínűleg elektromos probléma okozta a tüzet, ami a hotel negyedik emeletéről indult ki. A tényleges okot a tűzvizsgálat eredménye fogja megállapítani.

Kapcsolódó tartalom

„A szakemberek nyilván az okokat keresik, az itt  dolgozók mindegyike, közel száz ember megfeszített munkával takarítja az épületet. Azt, hogy mi okozta a tüzet, azt még jelenleg nem tudhatjuk, azt viszont igen, hogy az itt tartózkodó mintegy kétszáz vendég biztonságosan és épségben elhagyta az épületet.”

Ajánljuk még