Aktuális

Zárlatos töltő okozhatott tüzet az Óbudai Egyetem kollégiumában

A katasztrófavédelem vizsgálja a tűz keletkezési okát a visegrádi Silvanus Hotelben, több vendég minden szállodában hagyott értékét elvesztette

| Szerző: hirado.hu
Nagy erőkkel zajlik a mentés a visegrádi Silvanus Hotelben, ahol szombat délelőtt tűz ütött ki. Az épület tetőszerkezete valamint a negyedik emelet teljesen leégett. A szállodát több mint 200 embernek kellett elhagyni. A tűzesetben senki nem sérült meg, de jelentős anyagi kár keletkezett.

„Jelenleg a kármentés, a takarítás és a hivatalos vizsgálatok zajlanak” – közölte a helyszínről Bakos Norbert az M1 tudósítója. Hozzátette: 9 óra 40 perc környékén észlelték a füstöt, és szólaltak meg a tűzriasztók a negyedik emeleten.

A tűz a szél intenzitása miatt nagyon gyorsan terjedt, a teljes tetőszerkezet megsemmisült.

Az épület több része életveszélyes, ezért a takarítás is szakemberek irányítása mellett történik. A tűz keletkezésének okát még vizsgálják.

Kapcsolódó tartalom

A M1 Híradó stábja találkozott még olyan vendégekkel, akik az első és második emeletről – tűzoltók segítségével – hozhatták ki ingóságaikat.

Azonban több olyan vendég is van – leginkább a harmadik és a negyedik emeletről – akik minden szállodában hagyott értéküket elvesztették – részletezte az M1 tudósítója.

 

 

Ajánljuk még