Aktuális

Zárlatos töltő okozhatott tüzet az Óbudai Egyetem kollégiumában

Lángol Visegrádon a Silvanus hotel, több száz embert menekítettek ki

Teljes terjedelmében ég a visegrádi Hotel Silvanus felső szintje, a vendégek elhagyták a hotelt – közölte a Pest vármegyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője szombat délelőtt, nem sokkal dél előtt már 14 tűzoltóegység dolgozott a tűz megfékezésén.

Frissítés: Fürdőköpenyben menekültek a vendégek a lángoló visegrádi hotelből

Kapcsolódó tartalom

A Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság a police.hu-n tudatta, hogy a tűz miatt teljes szélességében és hosszában lezárták a hotelhez vezető Panoráma utat.

A tűzoltók a legmagasabb riasztási fokozatnak megfelelő erőkkel, több vízsugárral oltanak, és igyekeznek megakadályozni a tűz továbbterjedését – mondta Csámpai Attila. Tájékoztatása szerint a szállodában 200 vendég tartózkodott.

Forrás: M1

Tájékoztatása szerint a szállodában 200 vendég tartózkodott.

A katasztrófavédelmi műveleti szolgálat mellett szentendrei, esztergomi és fővárosi hivatásos, valamint szentendrei, szigetmonostori, visegrádi és leányfalui önkéntes tűzoltók vonultak ki a tűzesethez. Az egységek tizennégy vízsugárral oltották a lángokat. A munkálatokat fővárosi, váci, gödöllői és budaörsi vízszállítók is segítették.

Kapcsolódó tartalom

„A tűz keletkezéséről annyit tudunk meg a szálloda lakóitól, hogy a tetőszerkezet kezdett el kigyulladnak és a fönt a tetőszerkezetnél indultak el a lángok, amik most már a negyedik emeleti szintet is érintik” – jelentette a helyszínről Bakos Norbert, az M1 tudósítója.

Hozzátette, a szállodavendégeket azokban a percekben is menekítették a hotelből.

Forrás: M1

„Papucsban, köntösben és éppen ahogy érték magukat az emberek úgy kellett elhagyniuk a szállásokat. Őket egy melegedő helyre egy meleg helyre viszik át” – mondta.

Kiemelt kép: M1

Ajánljuk még