Aktuális

Szoboszlai: Nincsenek fájdalmaim, és szeretnék mihamarabb csúcsformába kerülni

„Kikaptuk a gyerekeket a medencéből, és futottunk ki vizesen" – mindenkit kimentettek az órákon át lángoló visegrádi Hotel Silvanusból

Kigyulladt és teljes terjedelmében égett a visegrádi Hotel Silvanus felső szintje. Csaknem száz tűzoltó érkezett a helyszínre, ahova még mentőhelikoptert is riasztottak. Az épületben mintegy 200 vendég tartózkodott, akiket kimenekítettek a szakemberek. Nem sérült meg senki, a tűz keletkezésének okát még vizsgálják.

Tűz ütött ki a visegrádi Hotel Silvanusban szombat délelőtt, az M1 értesülései szerint 9 óra 40 perckor szólalt meg a tűzjelző. Azonnal megkezdték a szálloda kiürítését, sokan fürdőköpenyben, papucsban hagyták el az épületet.

14 vízsugárral próbálták megfékezni a lángokat. 25 egység, csaknem 100 tűzoltó vett részt az oltásban, a legmagasabb szintű riasztás volt érvényben. Három mentőhelikopter és számos mentőautó is a helyszínre érkezett. A vendégek és a személyzet tagjai nem sérültek meg, de főleg a kisgyermekek nehezen viselték a történteket.

„Kezdődött a füst, úgyhogy kikaptuk a gyerekeket a medencéből.  Elkezdtek sírni, és futottunk ki vizesen” – mesélte a szálloda egyik vendége.

Kapcsolódó tartalom

A tűz keletkezéséről annyit tudunk, amit itt elcsíptünk információkat a lakóktól, hogy a tetőszerkezet kezdett el kigyulladni és fent a tetőszerkezetnél indultak el a lángok, amik most már a negyedik emeleti szintet is érintik” – mondta az M1 tudósítója, Bakos Norbert.

Az oltást az erős szél mellett az is nehezítette, hogy a szálloda környékén korlátozott a vízellátás, ezért az egységeknek folyamatosan, nagy távolságból kellett vizet vételezni. A tüzet végül kora délutánra sikerült eloltani.

Kapcsolódó tartalom

Az épületben közel 230 ember tartózkodott, akik időben elhagyták az épületet. A legmagasabb riasztási fokozat volt érvényben. 25 gépjárművel, közel 100 tűzoltó megakadályozta a lángok tovább terjedését, majd átvizsgálták és átszellőztették az épületet” – nyilatkozta a Pest Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivő helyettese.

A hotel üzemeltetési igazgatója szerint valószínűleg elektromos probléma okozta a tüzet.

A szálloda munkatársai gyorsan reagáltak, ennek is köszönhető, hogy senki nem sérült meg.

Egy pillanat volt az egész, amikor értesültünk a füstről, akkor egyből reagáltunk. A negyedik emeleten tapasztaltuk a füstöt, illetve melegvízfolyást az álmennyezetből, és ezt követően azonnal megszólalt a tűzjelző, és gyakorlatilag pillanatok alatt a személyzet összeszedte minden tudását, és a vendégeket a megfelelő protokoll szerint kivezettük” – emlékezett vissza Pintér Tibor.

Kapcsolódó tartalom

A hotel munkatársai más visegrádi szálláshelyeken és budapesti szállodákban foglalnak szobát azoknak, akik ezt kérik. A szálloda közösségi oldalát közben elárasztották az együttérző kommentek. Sokan azt írták, bíznak abban, hogy az újjáépítés után visszatérhetnek.

Ajánljuk még