Aktuális

Zárlatos töltő okozhatott tüzet az Óbudai Egyetem kollégiumában

Fürdőköpenyben menekültek a vendégek a lángoló visegrádi hotelből

| Szerző: hirado.hu
Kigyulladt a visegrádi Hotel Silvanus felső szintje. A tűz keletkezésekor több száz vendég tartózkodott az épületben.

Szombat délelőtt tűz ütött ki a visegrádi Hotel Silvanus épületében. A lángok a tetőszerkezetet, illetve a szálloda negyedik emeletét is elérték. A tűzoltók a legmagasabb riasztási fokozatnak megfelelő erőkkel, több vízsugárral oltanak, és igyekeznek megakadályozni a tűz továbbterjedését.

Forrás: M1

A tűz keletkezésekor több száz vendég tartózkodott az épületben, őket mind kimenekítették.

A tüzet folyamatosan oltják, azonban a tűzoltók vízhiánnyal küszködnek, hiszen a hegyen korlátozott a vízszolgáltatás. Ezért a tűzoltóegységek folyamatosan hozzák az utánpótlást. A néha feltámadó szél is nehezíti a munkájukat.

Kapcsolódó tartalom

Bakos Norbert az M1 tudósítója a helyszínről bejelentkezve elmondta, hogy sérültekről nem tudni, mindenkit kimenekítettek, ennek ellenére mentőkocsi illetve mentőhelikopter is érkezett a helyszínre. Aki esetleg füstmérgezést kapott vagy más tünete volt azonnal ellátták.

A tudósító találkozott olyan családokkal is, akik sírva mentek a gyerekeikkel, egy szál törülközőben és köpenyben hagyták el az épületet. Több vendégnek a negyedik emeleten volt a szobája, benne értékes ingóságokkal, személyi igazolványokkal, autókulccsal.

Ajánljuk még