Aktuális

Itt nézheti vissza Orbán Viktor ünnepi beszédét

Még kitart a napos tavasz, de egyre több helyen eshet

| Szerző: hirado.hu
Több ciklon örvénylik a közelünkben, emiatt kedd estig továbbra is enyhe, de már nedvesebb légtömegek alakítják Magyarország időjárását.

A ködfoltok mindenhol feloszlanak, a változó mennyiségű gomolyfelhőzet mellett többórás napsütésben bízhatunk – írja a HungaroMet.

(Fotó: met.hu)

Helyenként előfordulhat egy-egy zápor, illetve zivatar. Ezekre legnagyobb esély az Északi-középhegységben van, másodsorban pedig az Alpokalján és a délnyugati, déli tájakon.

Az északi, északnyugati szél a Dunántúlon megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 19 fok között valószínű, a délkeleti, keleti határnál lesz a legmelegebb. Késő estére 4 és 9 fok közé hűl le a levegő.

(Fotó: met.hu)

Estére a gomolyfelhők többsége feloszlik, általában kevés felhőre számíthatunk, de hajnalban az északi tájakon alacsonyszintű felhőzet képződhet. A csapadékgócok este zömmel megszűnnek, ezt követően legfeljebb elvétve lehet zápor. Pára- és ködfoltok kialakulhatnak.

Az északias szél a Dunántúlon mérséklődik, az északkeleti megyékben viszont megélénkül.

(Fotó: met.hu)

A Zemplénnél és a Bodrogközben egy-egy erős széllökés is előfordulhat. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 0 és +5 fok között várható, ennél pár fokkal enyhébb idő a szeles északkeleti vidékeken, hidegebb a fagyzugokban lehet.


Kedden a délutáni, kora esti órákban egy délnyugat-északkeleti sávban a záporokat, nem kizárt, hogy néhol villámlás is kíséri majd.

(Fotó: met.hu)

A kiemelt kép illusztráció (fotó: MTVA/Bizom. Oláh Tibor)

Ajánljuk még