Aktuális

Lovagias felajánlásnak hitte, lépcsőházában rabolták ki a budapesti asszonyt

Leesett a vonatról és meghalt egy ember

Pótlóbuszok közlekednek a Halmaj és Forró-Encs között közötti vasútvonalon, miután a Budapestről Kassára tartó vonatról leesett és meghalt egy ember kedd este – tájékoztatta a vasúttársaság az MTI-t. Frissítés: Halmaj és Forró-Encs között újraindult a vonatközlekedés, a halálos balesetet követően a helyszínelést befejezték, már nem kell átszállni pótlóbuszra, és a Miskolc-Hidasnémeti vonalon helyreáll a menetrendszerű vonatközlekedés.

A Mávinform közleménye szerint a Budapestről Kassára tartó Hernád InterCity utolsó kocsijának hátsó ütközőjére feltehetően Halmaj állomáson felkapaszkodott két ember. Egy szemtanú bejelentésére a vasúttársaság forgalomirányítása intézkedett a vonat azonnali megállításáról, a szerelvény Csobád és Ináncs között állt meg, de addigra az egyik ember a nagy sebességgel haladó vonatról leesett és a balesetben meghalt – írták.

Az IC utasait Ináncstól pótlóbusz szállítja tovább – ismertették, hozzátéve: Halmaj és Forró-Encs között a helyszínelés befejezéséig – várhatóan késő estig járnak majd a pótlóbuszok.

Jelezték továbbá, hogy a Keleti pályaudvarról 18:25-kor elindult, Miskolcról 20:31-kor Kassára induló Hernád InterCity körülbelül 50-60 perc késéssel közlekedik.

A vasúttársaság ezúton is felhívja a figyelmet, hogy a vasút veszélyes üzem, az utasok a járműveken és az állomásokon is kizárólag az utasforgalmi területeken tartózkodhatnak” – hangsúlyozták, kiemelve: a vonatok tetejére vagy más alkatrészeire felmászni életveszélyes és tilos.

A kiemelt kép illusztráció. 

Ajánljuk még