Aktuális

Zárlatos töltő okozhatott tüzet az Óbudai Egyetem kollégiumában

Gázolt a vonat, egy órát is késhetnek a vonatok az érintett szakaszon

A Szegedről Budapestre tartó, Kőbánya-Kispestről 15:02-kor elindult Napfény InterCity elgázolt egy embert a Nyugati pályaudvar és Zugló között, a vonatok késése Szeged, Záhony irányába akár 60 perc is lehet – közölte hétfőn közösségi oldalán a vasúttársaság. Frissítés: Befejezték a gázolás utáni baleseti helyszínelést, így ismét két vágányon közlekednek a vonatok a Nyugati pályaudvar és Zugló között – közölte a Mávinform hétfő kora este.  Azt írták, fokozatosan csökkennek a 20-60 perces késések, éjszakáig helyreállhat a menetrend a ceglédi és a lajosmizsei vonalon.

A Mávinform azt írta, hogy a helyszínelés ideje alatt – várhatóan kora estig – csak egy vágányon közlekedhetnek a vonatok az érintett szakaszon, emiatt a Budapest-Cegléd-Szolnok-Debrecen-Záhony, a Budapest-Cegléd-Szeged és a Budapest-Lajosmizse vonalon 20-40, esetenként 40-60 perccel hosszabb menetidőre kell számítani.

A fővároson belüli utazáshoz a vasúttársaság javasolja a BKK járatainak igénybevételét, melyeken érvényesek a Pest vármegye- és az országbérletek, illetve visszavonásig valamennyi vasúti jegyet és bérletet elfogadják az M3-as metrón és az 1-es villamoson.

Hozzátették: a balesetben érintett Napfény InterCity utasait átszállítják egy másik vonatra.

A baleset miatti részletes forgalmi változásokról a Facebook Mávinform-oldalán található tájékoztatás.

A kiemelt képünk illusztráció.

Ajánljuk még