Baleset

Két autó frontálisan ütközött, a balesetben egy ember meghalt, többen megsérültek

Meggyanúsíthatta a NAV Karácsony Gergely pénzhordó emberét

Meggyanúsíthatta a NAV Karácsony Gergely pénzhordó emberét a Magyar Nemzet információi szerint. A lap úgy tudja, gyanúsítottként hallgattak ki egy embert a Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyi nyomozói Karácsony Gergely mozgalmának ötszázmilliós adományaival kapcsolatban. A Magyar Nemzet emlékeztet, hogy a Párbeszédes önkormányzati képviselő, Perjés Gábor volt az, aki a több mint félmilliárd forintnyi eurót és fontot befizette az egyesület számlájára. Az ügyben költségvetési csalás, pénzmosás és hamis magánokirat felhasználásának gyanúja miatt zajlik nyomozás.

Perjés Gábor – Karácsony Gergely párbeszédes politikustársa – korábban magát megbízható, becsületes embernek nevezte. Ő volt az, aki 19 alkalommal, az egyik budapesti OTP-fiókban, félmilliárd forintot fizetett be Karácsony Gergely mozgalmának számlájára.

Kapcsolódó tartalom

Most azonban úgy tűnik, a főpolgármester pénzhordó emberét meggyanúsíthatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal – tudta meg a Magyar Nemzet.

A Fővárosi Főügyészség ugyanis a lapnak küldött válaszában azt írta: a mikroadományok ügyében a hatóság „hallgatott már ki gyanúsítottat, bővebb tájékoztatás azonban a nyomozás érdekeire figyelemmel nem adható.”

A főpolgármester kezdetben tagadta a félmilliárdos támogatás tényét, majd azzal is védekezett, hogy nincsenek jogszerűségi problémák a 502 millió forintnyi támogatás ügyében, amit külföldről kapott az általa létrehozott szervezet, többnyire euróban és angol fontban. Az NGO számlavezető bankja, az OTP azonban nem így látta és feljelentést tett pénzmosás és más bűncselekmények gyanúja miatt.

A bejelentés után az adóhatóság nyomozói nem vártak sokat.

Először Gyurcsány Ferenc egykori államtitkárának, Tordai Csabának az ügyvédi irodájában, majd pedig Perjés Gábor, Karácsony Gergely pénzszállító emberének törökbálinti otthonában tartottak házkutatást.

Kapcsolódó tartalom

Tordai, aki jelenleg is a főpolgármester jogi főtanácsadója, sajtóértesülések szerint lepapírozhatta a főpolgármester félmilliárdos adománygyűjtését.

A ládikák hitelesítésében pedig két MSZP-s munkatárs vett részt, de a nevüket később többször is felhasználták, így hamisítva meg további kilenc jegyzőkönyveket.

A dokumentumok ügyvédi ellenjegyzéséről Perjés Gábort többször is kérdeztük, ő azonban mindenre csak azt válaszolta, nem nyilatkozik.

Kapcsolódó tartalom

Kész átverés a Karácsony Gergely honlapján történő adat- és pénzgyűjtés – erről nemrég írt a Mandiner.

A portál cikke szerint a ’99 Mozgalom jelenlegi adatvédelmi tájékoztatóját hiába olvasná bárki is, a link ugyanis nem az NGO honlapjára, hanem egy reklámoldalra vezet, ami azzal a szöveggel fogadja a látogatókat, hogy a „Képzelet fontosabb, mint a tudás.” De e-mail cím, irányítószám és telefonszám megadásával pénzbeli támogatásokat is várnak a főpolgármester oldalán, valamint havi ismétlődő felajánlást is be lehet rajta állítani.

Ajánljuk még