Aktuális

Mutatjuk a hét legszerencsésebb hat számát

Kiégett a családi ház, meghalt egy idős ember Borsodban

Meghalt egy idős férfi lakástűzben a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei Halmajon szombat hajnalban – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivője az MTI-vel.

Dóka Imre tűzoltó őrnagy közleménye szerint hajnalban egy 120 négyzetméteres családi ház egyik szobája, valamint tetőszerkezete gyulladt ki a Széchenyi úton.

A tűzoltók eloltották a lángokat, és az épület tűzzel érintett részében, a törmelékek alatt egy embert találtak.

Az idős férfi életét a gyors beavatkozás ellenére sem lehetett megmenteni

– tette hozzá.

Kapcsolódó tartalom

A helyettes szóvivő tájékoztatása szerint az épület hátsó részében még ketten tartózkodtak, ők nem sérültek meg. A tűzoltók az ingatlanból egy gázpalackot is kivittek. A tűz keletkezési okát és körülményeit a katasztrófavédelem vizsgálja.

A szóvivő felhívta a figyelmet arra, hogy a lakástüzek több mint 60 százaléka a fűtési időszakban történik, ezért ilyenkor fokozottabb odafigyelésre van szükség. A főbb kiváltó okok között a fűtési rendszer helytelen használata, az elektromos zárlat és a nyílt láng használata szerepel.

A kiemelt kép illusztráció. A képen: tűzoltók dolgoznak egy kigyulladt ház oltásán Hódmezővásárhelyen, 2023. április 18-án (Fotó: MTI/Donka Ferenc)

Ajánljuk még