Aktuális

Szoboszlai: Nincsenek fájdalmaim, és szeretnék mihamarabb csúcsformába kerülni

Megafon: Saját magát buktatta le az Action For Democracy

Saját magát buktatta le Korányi Dávid és az Action for Democracy a megafonos Filep Dávid szerint. A véleményvezér bemutatott egy e-mailt, amelyben az amerikai szervezet elismeri, amit korábban tagadott, vagyis azt, hogy itthon együtt dolgoztak a baloldali pártokkal a kormány megbuktatása érdekében. Közben a Mandiner arról írt, hogy Sorosék a pénzért cserébe a politikai irányvonalat is megszabták. A portál szerint a közelmúltban nyilvánosságra került videókból kiderül, hogy az Action for Democracy óriás donorai alaposan előkészített akciókhoz adhatták a milliárdokat.  

Összeállítottunk egy prioritási listát, cselekvési terveket, és programokat” – részletesen taglalja Korányi Dávid az amerikai Action for Democracy magyar elnöke egy újabb kiszivárgott videón, hogy milyen elvárások alapján készítik elő a különböző országokban végrehajtott politikai befolyásgyakorlási akciókat.

Például a pénzeknek egy meghatározott része a venezuelai mozgalomra van előirányozva, egy másik szelete pedig a lengyel civil társadalmi támogatásokra. Tehát minden eléggé konkretizált – sorolja Korányi Dávid.

Sorosék a pénzért cserébe a politikai irányvonalat is megszabták – ezt pedig már a Mandiner írta az újabb kiszivárgott videóra reagálva. A lap rávilágít: még azt is a fő adományozók határozzák meg, hogy éppen melyik ország belpolitikai folyamataiba avatkozzanak be. Emlékeztettek, hogy a korábban kiszivárgottból már az is kiderül: az Action for Democracy anyagi támogatása mögött valójában Soros György áll, tehát lényegében az ő döntése, hogy mikor melyik szuverén állam belügyeibe avatkozzon be a szervezet.

Kapcsolódó tartalom

Korányi Dávid a most nyilvánosságra került felvételen saját maga mondja el, hogy milyen feltételek szerint, milyen politikai célokra és mennyi pénzt juttat el a szervezet egy adott, kijelölt országba.

Pedig 2022-ben, a baloldal tiltott pártfinanszírozásának lelepleződése után még a balliberális Telex kérdéseire is tagadta Karácsony Gergely korábbi főtanácsadója, hogy a pénzt politikai célokra használták volna fel, sőt, az Action for Democracy elnöke kijelentette: „Ez nem pártpolitikai vagy kampánytámogatás.

Pedig a baloldali pártok mégis politikai céljaikra és kampányukra költötték az Amerikából az Action for Democracyn keresztül érkezett dollármilliókat. Márki-Zay Péter akkori elszólásával a teljes összellenzéket magával rántotta: kiderült, összesen több mint négymilliárd forint érkezett külföldről a baloldalhoz.

Kapcsolódó tartalom

A kopasz oszt – közösségi oldalára töltött fel egy a videót, azzal a címmel: Itt az Action for Democracy levele, ami lebuktatja a teljes dollárbaloldalt: „Kezemben a bizonyíték, hivatalos e-mail az Action for Democracytól, Korány Dávid szervezetétől, amelyben leírják, idézem: az Action for Democracy az ellenzéki pártokkal dolgozott, hogy az egyik legszorosabb választási eredményt érjen el, amióta Orbán hatalom került” – fogalmazott a videóban.

A véleményvezér arra az ellenmondásra mutatott rá, hogy míg a dollárbaloldalt támogató szervezet hivatalos honlapján azt írja: „Pártokat, pártpolitikai kampányokat soha nem támogattunk, sem Magyarországon, sem Lengyelországban, sem másutt”, – addig a szervezet hírlevelében már feketén, fehéren leszögezi: az Action for Democracy a baloldali pártokkal dolgozott együtt a szoros parlamenti választási eredmények érdekében.

Kapcsolódó tartalom

Ezt pedig már korábban a szervezet kuratóriumi tagja, Wesley Clark is bevallotta. A korábban kiszivárgott videón ugyanis azt mondta: Görögországban, Olaszországban és – idézzük – persze Magyarországon is megpróbáltak beavatkozni a választási eredményekbe.

Kiemelt kép: Korányi Dávid és Karácsony Gergely főpolgármester (Fotó: MTVA/hirado.hu)

Ajánljuk még