Gyász

Elhunyt Gát György

Hornung Ágnes: Már lehet jelentkezni a tavaszi Erzsébet-táborokba

Már lehet jelentkezni a tavaszi Erzsébet-táborokba: május 22. és június 14. között osztálykirándulásoknak ad otthont a Zánkai Erzsébet-tábor – közölte a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára pénteken az MTI-vel.

Hornung Ágnes azt írta, a diákok hétfőtől szerdáig, valamint szerdától péntekig tartó, háromnapos, ottalvós táborozáson vehetnek részt.

A szervező Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány (Erzsébet Alapítvány) korszerű szállást, napi étkezéseket, egészségügyi ellátást és mintegy 30 féle osztályközösségeket erősítő élményprogramot biztosít az Erzsébet Táborok táboroztatási programja keretében – közölte az államtitkár.

Hozzátette, a tábori osztálykirándulásoknak fontos eleme a közösségi szellem erősítése, ezért a programkínálatban kiemelt szerepet kapnak a csapatépítő játékok és az önismereti, önbizalomépítő foglalkozások. Emellett a diákokra ismeretterjesztő előadások, digitális kompetenciafejlesztő és sportprogramok, valamint sétahajózás is vár. A turnusok ideje alatt az iskolák környékbeli kirándulásokat is szervezhetnek, így a Balaton-felvidék látnivalóit is megismerhetik a gyerekek.

Hornung Ágnes ismertetése szerint az ország egész területéről várják a gyerekeket Zánkára, ahol a 2021-es felújítás óta az összes szállásépület komfortos, a szobákban pedig új bútorok és saját fürdőszoba is szolgálja a táborozók kényelmét. A programok a korszerű közösségi terekben, a felújított sportcsarnokban és színházteremben, valamint szabadtéren valósulnak meg.

A tavaszi Erzsébet-táborokba köznevelési intézmények jelentkezhetnek, az iskolák március 28-án 14 óráig nyújthatják be pályázataikat 1-8. évfolyamos diákokkal az erzsebettaborok.hu oldalról elérhető E-tábor Plusz online felületen – olvasható a közleményben.

Kapcsolódó tartalom

Kiemelt kép: A közösségépítő programok egyik helyszíne a Zánkai Erzsébet-táborban 2023. június 23-án. Ezen a napon sajtótájékoztatót tartottak itt A Tábor összeköt – Erzsébet Táborok című uniós projekt keretében nyáron megvalósuló „ottalvós” balatoni Élménytáborokról. Az elmúlt tizenegy évben egymillióan vettek részt az Erzsébet-táborokban. (Fotó: MTI/Katona Tibor)

Ajánljuk még