Aktuális

Szentkirályi Alexandra a Fidesz–KDNP főpolgármester-jelöltje

Egy étteremben csaptak fel a pusztító lángok, de percek alatt átterjedtek a lakóépületre – több tucat ember életét vesztette

Legalább 43 ember életét vesztette és több tucatnyian megsérültek csütörtökön este Banglades fővárosában, Dakkában egy épületben keletkezett tűzben – közölte Szamanta Lal Szen egészségügyi miniszter.

A tájékoztatás szerint a lángok egy étteremben csaptak fel, majd gyorsan átterjedtek a hatemeletes épület többi szintjére is. Többen az épületben rekedtek. Szen elmondta, hogy a halottak mellett huszonkét embert kellett súlyos égési sérülésekkel kórházakba szállítani. Hozzátette, hogy állapotuk válságos.

Az egyelőre nem világos, hogy mi okozta a tüzet.

A hatóságok szerint 75 embert sikerült kimenteni a lángokban álló épületből, köztük 42-en eszméletüket vesztették.

A tűzesetek nem számítanak ritkaságnak a sűrűn lakott Dakkában. Az utóbbi években ráadásul több új épületet is felhúztak a bangladesi fővárosban, gyakran azonban a biztonsági előírások figyelmen kívül hagyásával. A korábbi esetekben többnyire szivárgó gáztartályok, légkondicionálók és hibás vezetékek okozták a bajt.

Kapcsolódó tartalom

Kiemelt kép: Bangladesi tűzoltók próbálják eloltani a tüzet, miután lángok csaptak fel egy épületben a bangladesi Dakkában, 2024. február 29-én késő este. (Fotó: EPA/SUVRA KANTI DAS)

Ajánljuk még