Gyász

Elhunyt Gát György

A sofőr szabályszegése vezetett a balesethez, melyben a felesége meghalt – fotókkal

| Szerző: hirado.hu
A férfi rendkívül nagyfokú figyelmetlensége miatt nem vette észre a jelzőtáblát, így megállás nélkül, 60 km/h sebességgel hajtott az útkereszteződésbe.

A Debreceni Járási Ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat egy férfi ellen, aki megállás nélkül, nagy sebességgel haladt be az útkereszteződésbe gépkocsijával, és egy másik járművel ütközött – írták az ügyészség oldalán.

A vádirat szerint a román férfi 2023. június 1-jén, 10 órakor személygépkocsival közlekedett a 4-es számú főúton Karcag felől Püspökladány irányába. A járműben a jobb első ülésen a vádlott felesége utazott. A 4-es számú és a 42-es számú főút kereszteződésében jól látható volt a megállást és elsőbbségadási kötelezettséget előíró közúti közlekedési jelzőtábla.

A férfi rendkívül nagyfokú figyelmetlensége miatt nem vette észre a jelzőtáblát, így megállás nélkül, 60 km/h sebességgel behaladt az útkereszteződésbe. A vádlott nem biztosított elhaladási elsőbbséget a védett úton, jobbról szabályosan érkező személygépkocsi vezetője részére, ezért a két autó összeütközött.

Az ütközés következtében a vádlott felesége a helyszínen életét vesztette, míg a vétlen sofőr nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A vádlott alapvető és kiemelt közlekedési szabályszegése miatt következett be a baleset és a sértett halála.

Kapcsolódó tartalom

Az ügyben a Püspökladányi Rendőrkapitányság nyomozott.

A Debreceni Járási Ügyészség a bűncselekmény elkövetését beismerő vádlott ellen halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat a Püspökladányi Járásbíróságon. A járási ügyészség a büntetővégzés meghozatalára irányuló vádiratban indítványt tett arra, hogy a járásbíróság a vádlottal szemben felfüggesztett fogházbüntetést szabjon ki és tiltsa el őt a közúti járművek vezetésétől.

A fotókat a rendőrség készítette a baleset helyszínén a balesetet okozó megrongálódott gépjárműről.

Ajánljuk még