Interjú

75 éves Reviczky Gábor, aki elárulta, mit kívánna, ha kifogná a csodatévő aranyhalat

A kormány minden terrorista ellen büntetőeljárást indít, zéró toleranciát hirdetett az erőszakkal szemben

| Szerző: hirado.hu
A kormány minden terrorista ellen büntetőeljárást indít – erről beszélt a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára a parlamentben annak kapcsán, hogy az elmúlt időszakban szélsőbaloldali aktivisták több védtelen járókelőre is viperákkal és kalapácsokkal támadtak rá a fővárosban. A támadásokról készült első felvételek egy éve sokkolták a közvéleményt, azóta kiderült, hogy az Antifa nevű szervezet tagjai voltak az elkövetők.

Tavaly februárban rögzítette egy utcai térfigyelő kamera a Híradóban bemutatott megdöbbentő képsorokat. A videón látszik, ahogy

a nyolcfős csoport viperákkal és kalapácsokkal támad rá egy védtelen, munkába igyekvő dohánybolti eladóra.

A felvételen látszik, hogy a férfi fejét és mellkasát is hatalmas erővel verik, végül gázspray-vel lefújják. Közben a támadók közül valaki szétfeszíti az áldozat kezét, hogy ne tudjon védekezni.

Kapcsolódó tartalom

A brutális támadás a közvéleményt is sokkolta: az elkövetőkről kiderült, hogy az Antifa nevű nemzetközi szélsőbaloldali szervezet szimpatizánsai, akik

azért jöttek Budapestre, hogy általuk szélsőjobboldalinak gondolt emberekre vadásszanak.

A támadások kapcsán több, magyar és külföldi lap is arról írt: az úgynevezett Antifa mozgalom valójában terrorszervezetként működik. Azt a tüntetést pedig, amelyre a szélsőbaloldaliak a magyar fővárosban érkeztek, a párbeszédes Jámbor Andráshoz köthető Szikra Mozgalom hirdette meg.

Kapcsolódó tartalom

Sajtóhírek szerint az Antifa-mozgalomhoz köthető az a támadás is, amely során nemrég a józsefvárosi Fidesz-iroda ajtaját vasrúddal törték be.

Kik szítják az erőszakot a fővárosban?

– a parlament hétfői ülésén a kormánypárti Ferencz Orsolya ezzel a kérdéssel hívta fel a képviselők figyelmét arra, hogy bár

a szélsőbalodali Antfia aktivistái tavaly két nap alatt öt brutális támadást hajtottak végre Budapesten,

a baloldal továbbra sem határolódott el a szervezettől.

Kapcsolódó tartalom

„Gyurcsány Ferenc épp a napokban támadta meg azokat a bírókat, akik neki nem tetsző ítéletet hoztak párttársa, a DK-s Varju László ellen. Nem kell szégyellősnek lenni, jegyezzétek meg az ügyészek és a bírók nevét – írta. Említhetnénk a füstgránátozás miatt elítélt momentumos Fekete-Győr András ifjú kommunista párttársának kijelentését is a neki nem tetsző politikusokról, miszerint megdolgoznak a lámpavasért a fiúk. A baloldalon egyesek úgy vélik, hogy aki másként gondolkodik, azzal szemben nyugodtan lehet az erőszakot alkalmazni” – sorolta Ferencz Orsolya országgyűlési képviselő.

A kormány zéró toleranciát hirdetett az erőszakkal szemben

– erről már a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára beszélt. Rétvári Bence hangsúlyozta: idén a rendőrség megelőző lépéseket tett, ennek köszönhetően még a kitörés napi megemlékezéseken sem volt támadás.

Kapcsolódó tartalom

„Ezek az emberek ugyanígy itt voltak, külföldről érkeztek, volt náluk paprikaspray, különböző eszközök, de megakadályoztuk, hogy egyetlen ember, akár magyar ember, akár turista az antifa áldozata legyen, és ezt a jövőben is így fogjuk tenni a leghatározottabban” –hangsúlyozta Rétvári Bence.

Hozzátette: a kormány minden terrorista ellen büntetőeljárást indít.

Kiemelt kép: M1

Ajánljuk még