Baleset

Két autó frontálisan ütközött, a balesetben egy ember meghalt, többen megsérültek

Hollik: Bíróság mondta ki Fekete-Győr Andrásról és Varju Lászlóról, hogy csaltak és erőszakot alkalmaztak, ők mégsem vállalják a felelősséget

| Szerző: hirado.hu
Az elmúlt másfél évtizedben semmi sem változott a baloldalon – erről Hollik István beszélt a parlamentben annak kapcsán, hogy bár bíróság mondta ki Fekete-Győr Andrásról és Varju Lászlóról, hogy csaltak és erőszakot alkalmaztak, ők mégsem vállalják a felelősséget. Az igazságügyi miniszter az ügy kapcsán hangsúlyozta: amikor egy képviselő esküt tesz, vállalja, hogy Magyarország törvényeit megtartja és másokkal is megtartatja.

Az elmúlt másfél évtizedben semmi sem változott a baloldalon – ezt Hollik István mondta a parlamentben hétfőn. A KDNP-s képviselő arra emlékeztetett, Gyurcsány Ferenc 2006-ban bevallotta, hogy hazudtak a magyar embereknek és csalással nyertek választást.

Lemondás helyett azonban ragaszkodtak a hatalomhoz, és békés tüntetők ellen erőszakot alkalmaztak.

Hollik István úgy fogalmazott: ahogy akkor a bukott miniszterelnök nem vállalta a felelősséget, most ugyanezt teszik a legjobb tanítványai.

Kapcsolódó tartalom

„Mi történt Fekete-Győr András és Varju László esetében? Ők természetesen nem vállalták a felelősséget, ahogy egyébként a baloldal vezetője, Gyurcsány Ferenc sem. Mit tett ehelyett Gyurcsány? Ahogy azt kell, komcsi módra megfenyegette az eljáró bírákat és ügyészeket. Idézem őt: Nem kell szégyenlősnek lenni, jegyezzétek meg az ügyészek és bírók nevét. Ennek tükrében igazán ironikus, hogy pártját Demokratikus Koalíciónak nevezte el, mert ha van valami, ami antidemokratikus, az ügyészek és bírák fenyegetése” – hangsúlyozta Hollik István.

Kapcsolódó tartalom

Varju Lászlóról a bíróság csütörtökön mondta ki, hogy bűnöző. A politikust garázdaság vétségében és egy másik ügyben választás rendje elleni bűncselekményben is elítélték. Fekete-Győr Andrást pedig hivatalos személy elleni erőszak miatt találták bűnösnek két hete.

„Van-e helye egy csalónak és egy erőszaktevőnek a magyar Országgyűlésben?”

– ezt a kérdést tette fel Hollik István az igazságügyi miniszternek. A tárcavezető válaszában arra emlékeztetett: amikor egy képviselő esküt tesz, vállalja, hogy Magyarország törvényeit megtartja. Ezt azonban – a bíróság ítélete szerint – Varju László és Fekete-Győr András is megszegte.

Kapcsolódó tartalom

„Le kell vonni ebből a megfelelő következtetést, elsősorban azoknak kell levonni, akik az esküt megtették. Bizony azt láthatjuk, hogy a hibáknak a jobboldalon következménye van, de a baloldalon a bűnöknek sincsen” – mondta Tuzson Bence igazságügyi miniszter.

A baloldali politikusok ahelyett, hogy vállalnák a tetteik következményeit,

próbálják eltolni maguktól a felelősséget  – erről a XXI. Század Intézet vezető elemzője beszélt.

„Próbálják maguktól eltolni a felelősséget, ahelyett hogy bocsánatot kérnének, elnézést kérnének és vállalnák a politikai következményeket, a politikai felelősséget ezekért az ügyekért” – hangsúlyozta Deák Dániel, aki hozzátette: az elmúlt hetek történései megmutatták, hogy a jobboldalon a hibák után is vállalják a felelősséget, a baloldalon azonban még a bűncselekmények után sem.

Kapcsolódó tartalom

Az elemző szerint a balliberális oldal mindaddig morális hátrányban lesz, amíg nem vállalja a felelősséget az ilyen esetek után.

Kiemelt kép: Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke és Varju László, a DK alelnöke a pártelnök 20. évértékelőbeszéde előtt a budapesti Radisson Blu Béke Hotelben 2024. február 24-én. (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Ajánljuk még