Aktuális

Újabb próbarepülésén megsemmisült a SpaceX gigászi űrrakétája – VIDEÓ

Bemutatták Hartmann Ferenc ellenzéki polgármesterjelöltet Veszprémben

Lakossági fórumon mutatták be Hartmann Ferencet, a Híd a Városért Egyesület, a Demokratikus Koalíció, az MSZP, a Momentum és a Párbeszéd-Zöldek veszprémi polgármesterjelöltjét, aki 2002 és 2006 között Veszprém alpolgármestere volt.

Dobrev Klára a DK európai parlamenti képviselője arról beszélt, hogy olyan polgármesterre van szükség, aki a veszprémiek érdekét képviseli akár a saját pártjával szemben is.

Szavai szerint a jelenlegi fideszes városvezetésnek hiányzik a szociális érzékenysége. Úgy fogalmazott, Porga Gyula, a város jelenlegi polgármestere nem emelte fel a szavát annak érdekében, hogy munkahelyek jöjjenek létre, hogy javuljon az egészségügyi ellátás.

Barabás Richárd, a Párbeszéd-Zöldek társelnöke hangsúlyozta: Hartmann Ferenc zöld politikus, hiszen már évtizedekkel ezelőtt kiállt a helyi hulladéklerakó ügye mellett és mintegy ötezer lakást szigeteltek a város támogatásával alpolgármestersége alatt.

Tüttő Kata, az MSZP alelnöke, főpolgármester-helyettes azt mondta, az ellenzéki városvezetők dolga, hogy mutassanak egy másfajta kormányzást a jelenlegivel szemben. Szavai szerint küzdeni kell „az iskolákért, a kórházakért, a kormány által elvett szabadságunkért.”

Hartmann Ferenc polgármesterjelölt felidézte, hogy alpolgármestersége alatt, 2003-ban került a legélhetőbb városok dobogójára Veszprém. Bár a fideszes városvezetés ezen a vonalon folytatta a munkát, de mint mondta, „minimális szociális érzékenyéggel”. Ennek következtében tíz év alatt 58 ezerről 53 ezerre csökkent a városban élők száma.

Mint mondta, 202 bérlakás van Veszprémben, ezzel az utolsó között van a város a vármegyeszékhelyek viszonylatában, valamint kevés és drága az idősotthoni férőhely.

Hartmann Ferenc beszélt arról is, hogy bár Európa kulturális fővárosaként sikeres volt Veszprém, de több tervezett beruházás elmaradt és „nem lehetett ellenőrizni a pénzek útját.”

A korábban megígért és meg nem valósult beruházások között említette a 8-as főút nyugati elkerülőt és az új völgyhidat.

A polgármesterjelölt beszélt arról is, hogy a város gazdasági társaságainak többsége veszteséges. „Hidakat fogunk építeni ember és ember között, azért dolgozunk majd, hogy mindenki itthon érezze magát Veszprémben” – tette hozzá.

Ajánljuk még