Időjárás

Érkezik a fagy és hózápor is lehet

Varju László szerint semmilyen bűncselekmény nem történt

Az ő értelmezésében semmilyen bűncselekmény nem történt – reagált egy interjúban Varju László arra, hogy a bíróság kimondta róla: garázda bűnöző. Varju László az Indexnek azt mondta: szerinte koncepciós eljárás folyik ellene. A Gyurcsány-párti politikust több ügyben is bűnösnek mondta ki a bíróság, ezután a Fidesz frakcióvezetője lemondásra szólította fel, párttársai azonban továbbra is kitartanak mellette.

Mentegették párttársai Varju Lászlót szombaton. Az Index újságírója Gyurcsány Ferenc évértékelője előtt kérdezte a DK-s politikusokat arról, hogy az alelönököt csütörtökön több ügyben is elítélte a bíróság.  „Bűntelen, ártatlan” – Varju Lászlórólól mégis ezt mondták a Gyurcsány-párt tagjai.

Kapcsolódó tartalom

Dávid Ferenc, a DK országgyűlési képviselője szerint például ez egy koncepciós eljárás.

Hogyha őt garázdasággal, verekedéssel és még nem tudom, milyen botrányokozással, én nem vagyok jogász, én csak azt mondom, hogy mindenki nézze meg azt a felvételt, amikor Varju László fekszik a földön”  – mondta Dávid Ferenc, a DK országgyűlési képviselője.

Kapcsolódó tartalom

Varju László 2018 decemberében az MTVA székházában az élő adást akarta megzavarni, amikor az üzemi területet védő, munkájukat végző őröknek rontott.

Amikor a politikust támadó magatartása miatt ki akarták vezeti az épületből, ellenállt és a biztonsági szolgálat egyik munkatárását el is gáncsolta. A dulakodásban egy őr nyolc napon túl gyúgyuló sérüléseket szenvedett.

Varju Lászlóról a bíróság csütörtökön kimondta: bűnöző. A politikust garázdaság vétségében és egy másik ügyben választás rendje elleni bűncselekményben is elítélték, jogerősen.

A bíróságon garázda bűnözőnek kimondott Varju László szombaton már azt is tagadta, hogy büntetése jogerős lenne, az ítéletet pedig sajátosan értelmezte.

Kapcsolódó tartalom

A baloldal nem ismeri a bocsánatkérést és a lemondást, képviselőik a legutolsó parlamenti székbe is kapaszkodnak – erről a Századvég vezető elemzője beszélt az M1-en. Palóc André szerint ezt bizonyítja az is, hogy Varju László nem mond le mandátumáról, párttársai pedig tovább védik őt.

Ők úgy gondolják, hogy rájuk nem ugyanazok a törvények vonatkoznak, ha úgy tetszik, ők hiába követnek el ilyen jellegű tetteket. Varju Lászlóról a bíróság jogerősen kimondta, hogy bűnös, ennek ellenére ők nem érzik úgy, hogy számukra ez egy morális felelősség lenne” – hívta fel a figyelmet Palóc André.

Az elemző emlékeztetett rá, hogy

Gyurcsány Ferenc lassan 20 éve nem vállalja a felelősséget a tetteiért. A következmény nélküliség pedig – az elemző szerint – az őszödi beszéd óta ráégett a baloldalra.

Kiemelt kép: Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke (jobbra) és Varju László, a DK alelnöke a pártelnök 20. évértékelő beszéde előtt 2024. február 24-én. (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Ajánljuk még