Aktuális

Itt nézheti vissza Orbán Viktor ünnepi beszédét

Halálos baleset történt az autópályán, autók rohantak egymásba, mindkét irányban több kilométeres a torlódás

Súlyos baleset történt az M7-es autópályán Velencénél, emiatt a főváros felé vezető oldalon Pákozdnál, míg Letenye irányába a kápolnásnyéki kihajtónál leterelik a forgalmat – közölte az Útinform vasárnap reggel a honlapján.

A Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint több, különálló közúti közlekedési baleset történt vasárnap reggel az M7-es autópálya 44-es kilométerszelvényében, Velence térségében, feltételezhetően a sűrű köd nyomán kialakult rossz látási viszonyok miatt.

A balesetekben több tucat jármű érintett. A rendőrök teljes pályás útlezárás mellett végzik a helyszínelést és a műszaki mentést. Mindkét irányban több kilométeres a torlódás

– írták.

A sztráda mindkét oldalán, több helyszínen futottak egymásba gépkocsik. A Balaton felé vezető oldalon, Pázmánd közelében két helyszínen több gépkocsi futott egymásba. A főváros felé vezető oldalon, Pákozd térségében egy több száz méteres szakaszon jó néhány karambol történt – tudatta a katasztrófavédelem.

A rajok sorra áramtalanítják a balesetekben érintett járműveket és a karambolok helyszínén vannak a mentők is

– tették hozzá.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs vezetője az MTI értesülését megerősítve azt közölte: a baleset helyszínére számos mentőegység, köztük mentőhelikopter is érkezett, a mentés, a sérültek ellátása folyik.

Az Útinform korábban azt írta, a

balesetet már a 30-as kilométernél lévő martonvásári kihajtónál letérve, a 7-es főúton is el lehet kerülni.

Hozzátették: az M7-es autópályán, a Velencei tó térségében sokfelé rosszak a látási viszonyok. A belátható útszakasz hossza helyenként 100 méter alá is csökkenhet, ezért érdemes nagyobb követési távolság tartani.

A kiemelt képen az M7-es autópályán Velencénél történt halálos baleset után kialakult több kilométeres torlódás látható. (Forrás: M1)

Ajánljuk még