Időjárás

Lecsapott a jégeső, néhol még havazott is

Eloszlik a köd és vele együtt a kételyek is – térképen mutatjuk, mekkorát változik az ország időjárása

| Szerző: hirado.hu
A ködös éjszakát követően holnap több órára kisüt a nap, majd újra megnövekszik felettünk a felhőzet. A hőmérséklet tovább emelkedik, jövő héten újra 20 fok feletti értékeket mérhetünk.

A köd, illetve rétegfelhőzet fokozatosan megemelkedik, gomolyosodik, így az ország többi részéhez hasonlóan eleinte közepesen vagy erősen felhős lesz az ég, és többfelé a nap is kisüt – írják a HungaroMet oldalán.

(Fotó: met.hu)

Eközben délnyugat felől fokozatosan hazánk középső harmadában megnövekszik a felhőzet, melyből elszórtan zápor előfordulhat. A déli, délkeleti szelet helyenként élénk, északnyugaton néhol erős lökések kísérhetik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 11 és 17 fok között valószínű. Késő estére 5 és 11 fok közé hűl le a levegő.

(Fotó: met.hu)

Estére a vastagabb felhőzet – miközben szakadozik – egyre inkább az ország keleti felére, majd északkeleti harmadára korlátozódik. E tájakon több helyen valószínű eső, záporeső. Eközben a gyengén felhős vagy derült Dunántúlon, valamint északkeleten helyenként köd, rétegfelhőzet képződhet. A déli, délkeleti szél döntően gyenge vagy mérséklet lesz.

(Fotó: met.hu)

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és +8 fok között várható, a felhős, csapadékos keleti tájakon lesz a legenyhébb az éjjel.

A kiemelt kép illusztráció.

Ajánljuk még