Aktuális

Földrengés rázta meg Montenegrót

A Dal 2024: megvannak a harmadik válogató továbbjutói

Újabb öt induló jutott tovább A Dal 2024 harmadik válogatóján. A szombat esti élő show-ban 10 dal mutatkozott be a Dunán, amelyek közül öt folytathatja a versenyt. Közülük négyről a zsűri és a közönség együtt dönthetett. A következő válogató jövő szombaton lesz.

Ismét előadókkal telt meg az MTVA székház stúdiója, és fél nyolckor megkezdődött A Dal 2024 harmadik válogatója. Ezen a szombaton is tíz versenyző állt a színpadra. Közülük öten adhatják majd elő újra a produkciójukat az elődöntőben. Négy továbbjutóról a zsűri és a közönség szavazata együttesen döntött.

A legmagasabb pontszámot a HERE WE ARE kapta.

A borsodi zenekar egy éve kezdett közös zenélésbe. A tagok nagy fájdalmakról énekelnek, ugyanis családtagok elvesztését írták dalba.

Kapcsolódó tartalom

Két produkció is 47 ponttal jutott tovább az elődöntőbe. A legelső fellépő a Jazztelen a Kezeket fel című dallal érkezett. A zenekar tagjai már tizenévesen is blues és rock dalokat hallgattak, ami nagy hatással volt a zenekar stílusára.

Szintén 47 pontot ért el a Negál is. A zenekar két éve létezik. Azért jelentkeztek, hogy a rock műfajt népszerűsítsék.

A Nem lehetek más című szerzeményt nagy dinamikai váltásokkal tarkították, ami elnyerte a zsűri és a nézők tetszését is.

Bradics Jácint dala az álmokról, a hitről és a célok eléréséről szól. A Miért félnék álmodni című szerzeménnyel negyedikként jutott tovább. Az ötödik elődöntőst pedig csak a zsűri választotta ki. Döntésük alapján a Liana nevű formációt is láthatjuk majd az elődöntőben.

Egri Péter, a zsűri egyik tagja úgy véli, hogy nagyon színes és különleges produkciókat láthat a válogatók során a közönség.

Úgy érzem, hogy ez egy nagyon fantasztikus műsor volt zenében, szövegben. Úgy érzem, hogy nagyon sokat kapott a kedves közönség. A zsűriben is borzasztó nehéz dolgunk volt, hiszen jobbnál jobb produkciókat hallgattunk. Az érdekesség az volt, hogy győzedelmeskedett a gitár zene. Úgyhogy kíváncsian és nagy izgalommal várjuk a folytatást!

– mondta Egri Tamás énekes, gitáros, dalszerző.

Jövő héten szombaton a Duna csatorna ismét élőben közvetíti a negyedik válogatót. Akkor újabb öt produkció jut majd az elődöntőbe, amelyek tovább versenyezhetnek az év dala címért. A győztes dal előadója „Az Év Dala 2024” cím mellett egy nyolc dalos lemez elkészítésére is lehetőséget kap a berlini Hansa Studios-ban.

Kapcsolódó tartalom

Kiemelt kép: Rókusfalvy Lili és Fodor Imre műsorvezetők a versenyzők társaságában A Dal 2024 televíziós show-műsor harmadik válogatóján a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) óbudai stúdiójában 2024. február 24-én. (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Ajánljuk még